Sutra folklor i vatromet povodom Dana Općine Bugojno

http://shop.janj.ba/

Dragi sugrađani,

Danas u Bosni i Hercegovini, našem okruženju i svijetu, svaka administrativna jedinica, općina, grad, ima svoj grb, svoj dan, svoje simbole s kojim se predstavlja, dijelom i pamti.

Naš Dan je 20. maj/svibanj, to je odlučilo Općinsko vijeće Bugojno na sjednici održanoj 19. maja/svibnja 2008. godine i mi vama i nama, svim građanima i našim prijateljima upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan 20. maj/svibanj – Dan općine Bugojno.

Svako mjesto ipak, prepoznaje se i ostaje u sjećanju po njegovim građanima, po tome što njeguju, što vrednuju, čemu teže, Bugojno po Bugojankama i Bugojancima po njihovoj snazi, volji i istrajnosti da ambijent u kojem žive učine i ljepšim i boljim. To nam je i obaveza, to Bugojno od svojih žitelja očekuje i mi vas pozivamo da zajedno, u skladu sa znanjem i mogućnostima svakog od nas pojedinačno, kontinuirano i brižljivo doprinosimo izgradnji svoje općine i svoje zemlje.

Također, pozivamo vas da naš Dan – 20. maj/svibanj 2019. godine, zajedno obilježimo, da prisustvujete svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati u Kristalnoj sali Općine Bugojno sa početkom u 10:00 sati i Koncertu koji svom Bugojnu poklanja Gradski folklorni ansambl, na plato-u ispred Kulturno sportskog centra Bugojno sa početkom u 20:45 sati. Kao i ranijih, i ove godine Dan ćemo ispratiti vatrometom u 22:00 sata.

PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA                                                      

Igor Vrljić                                                                                                                 

OPĆINSKI NAČELNIK

Hasan Ajkunić

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://bit.ly/2kdxTl4'