Supruga bh. reprezentativca prešla na islam: “Marijana izabrala ime Nisa”

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Supruga bh. fudbalskog reprezentativca Anela Ahmedhodžića, Marijana Cecilija Mašić, prešla je na islam. To se desilo nakon što je sinoć poslije akšam-namaza u sarajevskoj Istiklal džamiji izgovorila šehadet.

“Odlučila sam da pređem na islam, ne samo zbog ljubavi prema Anelu. Najveći razlog je taj što je islam lijepa i tačna vjera. To sam učinila zbog sebe, da živim na najbolji mogući način. I to je dovoljno reći o ovoj temi”, kazala je Cecillia.

Marijana je nedavno na svijet donijela dječaka Isaka.

“Uvijek kad dođem u Bosnu, uživam. Sada smo došli da rješavamo administrativna pitanja. Ali ima i malo vremena za odmaranje. Isak je ostao u Engleskoj pa smo puno u mislima s njim”, kaže Marijana.

Marijana je šehadet izgovorila pred imamo Istiklal Džamije Edin-ef. Hamzakadićem. Ona je izabrala islamsko ime Nisa, a to je učinila i u prisustvu svog supruga Anela Ahmedhodžića.

“Večeras je poslije akšam-namaza u Istiklal džamiji šehadet izgovorila Marijana Masić-Ahmedhodžić i izabrala ime u islamu Nisa.

Marijana je šehadet izgovorila pred imamom Istiklal džamije Edin-ef. Hamzakadićem i u prisustvu svog supruga Anela Ahmedhodžića, fudbalskog reprezentativca BiH i člana engleskog premijerligaša Sheffield Uniteda.

Allah mubarek olsun Marijani (Nisa) i Anelu!” – izjavio je imam džamije efendina Edin Hamzakadić.

FOTO

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/