Studentica IUT-a dobitnica vrijedne nagrade Američke ambasade u Sarajevu

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Almedina Hatarić, jedna od naših najboljih studentica I ciklusa i trenutno studentica II ciklusa na Internacionalnom univerzitetu Travnik – Fakultet politehničkih nauka, Elektrotehnika – Telekomunikacije, dobitnica je vrijedne nagrade i priznanja Američke ambasade u Sarajevu kao jedan od pet članova pobjedničkog tima koji je napravio društveno korisnu aplikaciju CATCH THE BUS: www.catchthebus.co.

Aplikacija je predstavljena na takmičenju HackathonZajedno postižemo više, čija je osnovna ideja kreiranje društveno korisnih web i mobilnih aplikacija, koje je održano od 6-8. novembra 2015. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Ovaj projekat okupio je na jednom mjestu buduće lidere civilnog društva, programere, grafičke dizajnere i projekt menadžere željne izazova.Više od 60 učesnika takmičenja prisustvovalo je različitim predavanjima o razvoju softvera te načinima razvoja aplikacija, a bili su i u prilici da se druže i razmjenjuju iskustva sa kolegama i stručnjacima iz cijele BiH.
U izuzetno jakoj konkurenciji 12 timova, rad nagrađene ekipe izazvao je veliko interesovanje tokom trodnevnog druženja i realiziranih aktivnosti, a za svoju kreativnost, trud i inovaciju nagrađeni su mobilnim telefonima iPhone 6 i posjetu kompaniji KKR u Švicarskoj. Sponzori ove nagrade su kompanije Telemach i KKR.

Čestitke timu za izradu društveno korisne aplikacije uputili su i predstavnici partnera Telemach, Microsft i Authority Partners, a najavljena je i mogućnost prezentiranja projekta van BiH.
Hackathon – Zajedno postižemo više organizuju Američka ambasada u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet Sarajevo i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Sarajevo, a namijenjen je mladim ljudima od 18-te do 24-te godine iz čitave Bosne i Hercegovine.

Internacionalni Univerzitet Travnik čestita našoj studentici Almedini Hatarić i kompletnom timu koji je kreirao društveno korisnu aplikaciju, a navedeni kretivni, naučno-istraživačkim radom pretpostavljeni, dosezi, su dio i kontinuiranog usmjerenja našeg Univerziteta ka unapređenju koordinacije nastavno-naučno-istraživačke nadgradnje znanja i vještina naših studenata, profesora i asistenata, ali istovremeno i odgovarajućeg predstavljanja naše visokoškolske institucije u zemlji i  svijetu.

Na ovaj način se kontinuirano potvrđuje kvalitet usmjeravanja već uobličenih pretpostavki i vlastitog usavršavanja studenata Internacionalnog Univerziteta Travnik, sukladno našem sloganu „Za život prepun mogućnosti“.

 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/