Stojanović neće dati saglasnost na imenovanje vlade, pisat će i CIK-u

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine danas neće dati saglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH, saznaje Klix.ba.

Zakonski rok za formiranje vlade je 6. april te Stojanović još ima vremena za saglasnost. Međutim, kako saznaje Klix.ba on to danas neće učiniti.

Stojanović će naime pisati liderima SDP-a Nerminu Nikšiću, HDZ-a Draganu Čoviću i NES-a Nerminu Ogreševiću kako bi se obavile dodatne konsultacije u vezi kandidata iz tih partija o kojima ne postoji saglasnost.

To su Sanja Vlaisavljević kao kandidatkinja HDZ-a, Almin Hopovac iz SDP-a, protiv kojeg je podignuta i optužnica te Anela Kljake iz NES-a, kojem se ranije stavljalo na teret da je počinio izborne krađe.

Klix.ba nezvanično sanzaje da će Stojanović pisati i CIK-u te tražiti službeni stav da li postoje bilo kakve zakonske prepreke za imenovanje navedenih osoba.

Kako Klix.ba saznaje u SDP-u postoje neslaganja sa prijedlogom da Hopovac bude ministar policije, a kao druga opcija se spominje i Samir Suljagić, koji je ranije bio u opciji za direktora OSA-e.

Ostaje da se vidi kako će čelnici SDP-a, HDZ-a i NES-a reagirati na ovaj stav Stojanovića, jer je Nikšić jučer kazao da moraju progutati neke stvari.

Na pitanje zašto je tražio dodatnu provjeru Bradare, on je naveo da je tražio provjeru upravo zbog toga da je predložen čovjek za ministra koji ima tu “hipoteku” zloupotrebe u procesu koji će opteretiti vladu svojim prisustvom evidentne korupcije.

“Nažalost, stranka koja ga je prihvatila ne prihvata tu logiku. Mi smo to jasno ukazali. Imamo dva izbora: Da ja blokiram imenovanje Vlade zbog jednog rješenja (Anela Kljake) kada smo došli do kraja ili da progutam to i da to rješavamo u hodu. Partneri misle da trebamo nastaviti u hodu rješavati”, poručio je Nikšić.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/