Stojanović dao saglasnost za Vladu FBiH iako partneri ne žele povući sporne kandidate

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović (SDP) dao je nakon današnje sjednice Predsjedništva SDP-a BiH saglasnost za imenovanje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Stojanović je ovo potvrdio na pres konferenciji nakon sastanka Predsjedništva ove stranke.

“Dat ću saglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH. Zašto? Trenutna Vlada FBiH je godinama u tehničkom mandatu, nema tri ministra. Želim da vas informišem da prema stavovoima SDP-a sam htio da Vlada predvođena SDP-om bude pošteđena kritika oko izbora kadrova. Očekujem da partneri SDP-a također vode računa o kredibilitetu vlade. Na moju žalost predsjednici stranaka kojima sam pisao ne žele promijeniti prijedloge”, rekao je Stojanović.

Podsjećamo, Stojanović nije želio dati saglasnost novoj Vladi koja će, kako je rekao, svoj rad započeti opterećena aferama i kompromitovanim kadrovima te želi da saradnja bude ključna riječ za partnere u vlasti.

“Zbog toga sam napisao pismo predsjednicima stranaka Nerminu Nikšiću (SDP BiH), Draganu Čoviću (HDZ BiH) i Nerminu Ogreševiću (NES). Želim ih potaknuti da još jednom provjere sporne kadrove za koje javnost ima dileme. Da budemo sigurni da su ovo najbolji ljudi koji će obavljati najvažnije funkcije na nivou Federacije BiH”, poručio je ranije Stojanović.

Stojanović je ranije objavio i sadržaj pisma na svom Facebook profilu u kojem zahtjeva od lidera pomenutih stranaka da još jednom preispitaju svoje prijedloge za kandidate za članove Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koji su, od upoznavanja javnosti sa istim, izazvali određene negativne reakcije.

“Naime, kandidati Kljako Anel, Sanja Vlaisavljević i Hopovac Almin su kandidati za koje tražim da preispitate da li je opravdana bojazan javnosti u Bosni i Hercegovini da dostojno obavljaju funkcije na koje ih predlažete. Imajući u vidu skoro stalne medijske kritike u pogledu gore navedenih kandidata, tražim da pokrenete sve mehanizme provjere njihove vjerodostojnosti u pogledu obavljanja predloženih funkcija. Sugerišem Vam da se obratite svim nadležnim institucijama za provođenje zakona, gdje prvenstveno mislim na Federalnu upravu policije”, naveo je u pismu.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/