Stiže novi pakleni talas: Temperature do 37 stepeni, ali u ponedeljak…

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Danas je u našoj zemlji preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost sa dnevnim temperaturama od 26 do 32, na jugu od 31 do 35 stepeni

Lijepo vrijeme sa visokim temperaturama zadržat će se i narednih dana. Nakon nekoliko kišnih dana sa poprilično niskim temperaturama za ovo doba godine u narednim danima se očekuju temperature i do 37 stepeni Celzijusa, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

Petak: Sunčano i vruće. Poslijepodne u višim područjima središnje i jugoistočne Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 29 do 35 °C.

Subota: Sunčano i vruće. Tijekom poslijepodneva lokalni pljuskovi se očekuju u središnjim  i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 30 do 36 °C.

Nedjelja: Sunčano i vruće. Poslijepodne u Bosni se očekuju pljuskovi. U večernjim satima ili u noći s nedjelje na ponedjeljak jača naoblaka, što će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Izraženije grmljavinsko nevrijeme moguće je na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu od 22 do 27, a dnevne od 31 do 37 °C.

Ponedjeljak: Pretežno oblačno vrijeme s kišom. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 19 do 25, a dnevne od 25 do 30, na jugu od 29 do 33 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

depo.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/