Stiže nam prava zima, sljedeće sedmice snijeg i minusi u BiH

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Bosance i Hercegovce naredne sedmice očekuje snježne padavine i nešto niže temperature zraka koje će biti i do 4 stepena ispod nule.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološki zavoda u nedjelju u Bosni i Hercegovini možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguća je kiša u Hercegovini i Posavini, a tokom dana ponegdje u Bosni sa slabom rosuljom. U večernjim satima doći će do jačeg naoblačenje sa sjevera što će u Bosni usloviti kišu. Dnevne temperature zraka kretat će se od 8 do 16 stepeni Celzija.

Prvi dan radne sedmice također nas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne možemo očekivati slabu kišu i snijeg dok će u Hercegovini biti pretežno vedro. Temperature zraka bit će od -1 do 13 stepeni Celzija.

U utorak i srijedu bit će suho i stabilno vrijeme, a jutra sa mrazom i maglom. Dnevne temperature iznositi će od 0 do maksimalno 12 stepeni Celzija u Hercegovini.

Prognoze Accuweathera govore da Bosanci i Hercegovci mogu očekivati snijeg također u petak i subotu kada će se temperature zraka kretati između -4 i 6 stepeni Celzija.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/