SRETAN MAJČIN DAN: Zagrlite svoju mamu i pokažite koliko vam znači!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Svake godine druge nedjelje u maju, širom svijeta, obilježava se dan kojim se slavi majčinstvo. U znak ljubavi i zahvalnosti prema mami danas se simbolično daruje bijeli karanfil.

Žene koje su nas donijele na ovaj svijet, tu su da nam pruže sve što mogu, a zauzvrat ništa ne traže. Majke su naše najbolje prijateljice, naše zaštitnice…Uvijek su uz nas, paze nas i maze. Svaki čovjek je sretan, ako ima živu mamu, ma gdje god da je. One su naši anđeli čuvari, naši najveći prijatelji i najveća podrška. Radost u našim srcima, za majku je najveća sreća.

Svaka naša tuga, majku boli mnogo jače, jer one žive za svoju djecu i to je prava, iskrena i bezuslovna ljubav.

Zato potrudite se makar danas da svojoj majci pružite pažnju koju ona vama nesebično daje.

Ako ponekad i zaboravite, danas nikako nemojte zaboraviti zagrliti svoju majku, nazvati je telefonom ako je daleko od vas i pokazati koliko je volite i koliko je važna u vašem životu.

majcin-dan

Sretan praznik mame

Inače obilježavanje Majčin dana inicirala je Amerikanka Anne Marie Jarvis. Na taj način željela je poboljšati sanitarne uslove u svom gradu gradu Websteru u Zapadnoj Virginiji.

Jedne je nedjelje organizirala Majčin radni dan kako bi se skupio novac kojim su se kupovali lijekovi i kojim se angažovala pomoć za majke s tuberkulozom.

Ovu tradiciju je nastavila i sljedećih godina.

Njena kćer, koja se također zvala Anna, je nakon majčine smrti 1905.godine odlučila posvetiti život majčinom projektu i pokušala je uspostaviti tradiciju Majčinog dana.

Kao zaštitni znak uzela je bijeli karanfil – omiljeni cvijet njene majke. Njen se rad konačno isplatio 1914. godine kad je predsjednik Woodrow Wilson potpisao rezoluciju kojom se Majčin dan proglašava službenim praznikom u SAD-u.

Drage majke, sretan vam Dan majki, želi vam ekipa “Bugojno Danas” portala.

avaz.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/