Srednjoškolci lokalnog tima Bugojno učestvovali u trećem po redu Socijalnom danu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Socijalni dan je jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Novac koji se zaradi Socijalnim danom uplaćuje se u Fond koji se kasnije koristi u svrhe finansiranja omladinskih projekata. Ovim projektom svi uče i svi dobivaju.

Ove godine, 19.10.2018., učešće u Socijalnom danu je uzelo 1564 srednjoškolca iz 40 lokalnih zajednica, sa preko 600 preduzeća koji su otvorili vrata srednjoškolcima i omogućili im da dobiju prvo radno iskustvo, što je više nego duplo veći broj u odnosu na naš prvi realizovani Socijalni dan! Ovo je jedinstvena prilika za srednjoškolce da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti 8 sati na radnom mjestu, te svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno omogućiti vršnjacima da realizuju svoje ideje. Sama promocija ovogodišnjeg Specijalnog dana počela je već u Augustu, tako da je i ona podignuta na viši nivo uz pomoć PR menadžera.

Čak 70 članova Lokalnog tima Bugojno je imalo priliku učestvovati u Socijalnom danu tj. mijenjati svoje školske klupe za radna mjesta. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim poslodavcima koji su nam ustupili radna mjesta, i još jednom nas podržali u obilježavanju Socijalnog dana.

Više o ovogodišnjem Socijalnom danu i našem Lokalnom timu možete pronaći na našim društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o