Srednja tehnička škola Bugojno odlična na takmičenju iz informatike i programiranja u Travniku

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Odlične vijesti opet nam dolaze iz Srednje tehničke škole Bugojno. U subotu, 1.juna 2019.godine u Mješovitoj srednjoj školi u Travniku održano je takmičenje iz informatike i programiranja. Učenici Imširović Velid i Petrović Armin zauzeli su prvo (100/100 bodova) i treće mjesto (95/100 bodova), dok se učenik Omeragić Nedim plasirao na šesto mjesto na takmičenju iz programiranja.

Kao ekipa učenici predvođeni mentorom, profesorom Denisom Manovićem, zauzeli su fantastično prvo mjesto iz programiranja i drugo mjesto u ukupnom plasmanu iz informatike. Ovo je još samo jedan u nizu uspjeha koji su tokom školske godine ostvarili predanim i timskim radom učenici i profesori ove škole. Ozbiljan pristup radu i školskim obavezama svakako donosi dobre rezultate i kvalitetno znanje koje je prepoznato i na elektrotehničkim i fakultetima informacionih tehnologija. Za učenike završnog razreda osnovnih škola koji imaju želju postati studenti elektrotehnike, FIT-a, matematike i fizike, arhitekture, građevine, ali i drugih fakulteta, upis u Srednju tehničku školu je pravi izbor.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/