Srednja tehnička škola Bugojno odlična na takmičenju iz informatike i programiranja u Travniku

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Odlične vijesti opet nam dolaze iz Srednje tehničke škole Bugojno. U subotu, 1.juna 2019.godine u Mješovitoj srednjoj školi u Travniku održano je takmičenje iz informatike i programiranja. Učenici Imširović Velid i Petrović Armin zauzeli su prvo (100/100 bodova) i treće mjesto (95/100 bodova), dok se učenik Omeragić Nedim plasirao na šesto mjesto na takmičenju iz programiranja.

Kao ekipa učenici predvođeni mentorom, profesorom Denisom Manovićem, zauzeli su fantastično prvo mjesto iz programiranja i drugo mjesto u ukupnom plasmanu iz informatike. Ovo je još samo jedan u nizu uspjeha koji su tokom školske godine ostvarili predanim i timskim radom učenici i profesori ove škole. Ozbiljan pristup radu i školskim obavezama svakako donosi dobre rezultate i kvalitetno znanje koje je prepoznato i na elektrotehničkim i fakultetima informacionih tehnologija. Za učenike završnog razreda osnovnih škola koji imaju želju postati studenti elektrotehnike, FIT-a, matematike i fizike, arhitekture, građevine, ali i drugih fakulteta, upis u Srednju tehničku školu je pravi izbor.

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/15/kataloska-akcija-15-25-8-2019-god/'