SRD “Bugojno” – Općina Bugojno na čelu sa načelnikom obezbjedili sredstva za direktno poribljavanje fly fishing revira

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je u zgradi Općine Bugojno održan sastanak predstavnika SRD “Bugojno” sa općinskim službama na čelu sa načelnikom Hasanom Ajkunićem na temu realizacije projekata izgradnje mega fly fishing revira koji će biti osposobljen za najzahtjevnija takmičenja , te će sadržavati kompleks ugustiteljskih objekata za goste (smještaj, odmorišta pokrivenog tipa).

Općina Bugojno na čelu sa načelnikom i općinskim službama obezbjedili su sredstva za direktno poribljavanje fly fishing revira kao i uređenje korita i obala revira (kaskade, sadnice i ostalo).

Radovi kreću u ponedeljak 21.08.2017. godine. Pored pomenutog poribljavanja SRD Bugojno je i ove godine izdvojilo sredstva za poribljavanje ribolovnih voda potočnom pastrmkom i jezera Zanesovići šaranom.

U toku je priprema dokumentacije između SRD Bugojno, ribogojilišta i inspekcijskih službi. Ribolovci i šira javnost će biti obavještena o daljnim aktivnostima. Također, pozivaju se svi članovi i simpatizeri udruženja da se uključe u ove aktivnosti (prijaviti se mogu u inbox stranice SRD Bugojno).

Zahvaljujemo se načelniku Hasanu Ajkuniću, kao i gospodinu Mirsadu Karadži koji su i ovoga puta pokazali spremnost da podrže svaki pozitivan korak u oblasti slatkovodnog ribarstva, ekologije i očuvanja vodnih resursa.

Ovim putem pozivamo sve predstavnike mjesnih zajednica koje se nalaze uz vodno područje općine Bugojno da se krajnje korektno odnose prema vodnim resursima i da strogo povedu računa o ekologiji.

SRD Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/