Spriječena tragedija! Bugojanac potonuo u jezero a potom spašen

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Danas oko 15:00h na Kukavičkom jezeru u Kupresu trojica momaka su zatražila pomoć jer se M.E. iz Bugojna okliznuo i potonuo u jezero saznaje portal Bugojno Danas. Nakon što više nije izronio prijatelji su zatražili pomoć.

Tu su se zadesili Melita Udovičić, Dževad Dželihodžić i Aida Starčević sa djecom Edber Muminović i Lea Udovičić . Priskočili su u pomoć. Melita i Dževad su ronilii tražeći ga, jer nije bilo nikakve naznake da je momak živ. U pomoć je pritrčala i Danijela Kuna iz Kupresa te ga je ona pronašla ali tada je nastao problem oko izvlačenja jer je momak već bio u beživotnom stanju, s obzirom da je bio pod vodom više od 2 minute. Nakon što su ga izvukli Dževad je počeo sa reanimacijom. Umjetno disanje i masažom srca koja je trajala oko 5 minuta, momak je pokazao znake života. Kupreška hitna i policija je odmah obaviještena koji su došli nakon 30 minuta. Hitna pomoć je pružila prvu pomoć, kisik i infuziju te su ga zajedno sa policijom iz Kupresa odvezli u Dom zdravlja Bugojno. Na sreću sve se dobro završilo“, ispričala nam je Aida Starčević koju smo kontaktirali.

Budite oprezni kada se kupate na bugojanskom jezeru Zanesovići i kupreškom Kukavičkom jezeru. Mnogi ne znaju da je jezero veoma opasno za one koji nisu iskusni plivači.

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/15/kataloska-akcija-15-25-8-2019-god/'