Spriječena tragedija! Bugojanac potonuo u jezero a potom spašen

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Danas oko 15:00h na Kukavičkom jezeru u Kupresu trojica momaka su zatražila pomoć jer se M.E. iz Bugojna okliznuo i potonuo u jezero saznaje portal Bugojno Danas. Nakon što više nije izronio prijatelji su zatražili pomoć.

Tu su se zadesili Melita Udovičić, Dževad Dželihodžić i Aida Starčević sa djecom Edber Muminović i Lea Udovičić . Priskočili su u pomoć. Melita i Dževad su ronilii tražeći ga, jer nije bilo nikakve naznake da je momak živ. U pomoć je pritrčala i Danijela Kuna iz Kupresa te ga je ona pronašla ali tada je nastao problem oko izvlačenja jer je momak već bio u beživotnom stanju, s obzirom da je bio pod vodom više od 2 minute. Nakon što su ga izvukli Dževad je počeo sa reanimacijom. Umjetno disanje i masažom srca koja je trajala oko 5 minuta, momak je pokazao znake života. Kupreška hitna i policija je odmah obaviještena koji su došli nakon 30 minuta. Hitna pomoć je pružila prvu pomoć, kisik i infuziju te su ga zajedno sa policijom iz Kupresa odvezli u Dom zdravlja Bugojno. Na sreću sve se dobro završilo“, ispričala nam je Aida Starčević koju smo kontaktirali.

Budite oprezni kada se kupate na bugojanskom jezeru Zanesovići i kupreškom Kukavičkom jezeru. Mnogi ne znaju da je jezero veoma opasno za one koji nisu iskusni plivači.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/