Burna sjednica u Bugojnu, predsjedavajući krenuo prema vijećniku NiP-a Arminu Čusti (video)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Danas je na Općinskom vijeću Bugojno bilo jako burno a najveću diskusiju izazvala zabrana prisustva portala Bugojno Danas, dok je RTV-u Bugojno onemogućeno snimanje. Zaštitar nas je zaustavio na vratima kazavši da je načelnik Hasan Ajkunić odobrio ulazak samo RTV-u Bugojno.

Slijedom toga, nakon što je sjednica nastavljena u KSC-u Bugojno, vijećnici su nabavili opremu i postavili stalak za snimanje koji je načelnik Ajkunić osporavao i želio ga uklonuti.

Tokom diskusije predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Miroslav Zelić je zaprijetio vijećnicima kazavši “Slušajte me, ako nastavite ovako raditi, mi ćemo izglasati sve točke jednu za drugom i nećemo vam dati priliku da govorite”, nakon tih riječi vijećnici su se pobunili i počeli govoriti da predsjedavajući ne treba ovako raditi, najglasniji je bio vijećnik Naroda i Pravde kazavši “koje neovlašteno snimanje, imate li hrabrosti reći da je ovo nezakonito i da pokušavaju odlukom staviti van snage statut”.

Nakon tih riječi Čuste, predsjednik kluba SDA Salih Gurbeta je vijećniku Čusti dobacio “šta pametuješ”. Čusto je nakon toga Grubeti obrazlagao da je pročitao statut i da ga poznaje bolje od njega te je dodao da Gurbeta ode u Vrbanju i vidi šta su mu rekli što je glasao da Miroslav Zelić bude predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno. Nakon toga, Zelić je ustao i krenuo prema Čusti, ali su ga zaustavili vijećnici i spriječili vjerovatno fizički napad.

Detalje možete pogledati na videu ispod:

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o