Spremate se za prvi sastanak? Evo šta sve treba da slažete na njemu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Međutim, vjerovali ili ne upravo je ovo kategorija koja je s razlogom podložna promjeni na prvom sastanku. Tačnije, postoje konktretne teme koje bi trebalo da izbjegavate u razgovoru sa nekim sa kim ste prvi put izašli ili kod kojih je, ako ih se baš dotaknete, dozvoljeno da “vrdate”.

Seksulano iskustvo
Ako zanemarimo one “opšte” teme poput politike i religije, vaša seksualna prošlost bi trebala da bude prva na listi za izbjegavanje. Priča o tome sa koliko ste partnera spavali, koje ste tehnike otkrili u knjizi koju vam je kupila drugarica ili koliko je obdaren bio vaš bivši neće vam donijeti ništa dobro, a baš i nema mnogo smisla u trenutku dok je seks sa osobom preko puta vas samo u domenu mogućeg.

Ukoliko ste skloni egzibicionizmu, imate čudne “fetiše” ili preferirate neobičan seks u bilo kom smislu, tim prije nemojte biti iskreni. Pustite potencijalnog partnera da prvo upozna “ostatak” vaše ličnosti jer će mu samo tako vaše navike u krevetu biti razumljive.

Lični lomovi i izazovi
“Izručiti” pred osobu s kojom ste u fazi muvanja velike istine o sebi u vidu terapija koje su vam pomogle da steknete samopouzdanje, emotivnih ograda s kojima živite od djetinjstva ili nekih prethodnih trauma koje se još trudite da zaboravite zaista mogu sve da pokvare na prvom sastanku.

To ne znači da treba u potpunosti da se pretvarate kao da ste neko sasvim drugi, naprotiv. Oba partnera treba da budu iskrena po pitanju eventualnih psihičkih ili emotivnih problema, ali to su ipak teme koje se otvaraju tek na drugom sastanku, ako do njega dođe.

Prethodne veze
Kako se završila vaša prethodna veza? Da li ste nekada prevarili partnera i slomili mu srce? Ili ste, možda, vi bili ona strana koju je raskid potpuno dotukao? Šta god da ste od toga okusili u prethodnim odnosima ne pominjite to pred novim partnerom. Ako imate želite da novom partneru date šansu i da vam sa njim u budućnosti cvjetaju ruže, onda ono što se dogodilo u prošlosti treba da ostane u prošlosti.

Ako odlučite da zajedno stičete nova iskustva u ljubavi, budite uvjereni da će u budućnosti biti vremena napretek da razgovarate o svojimj prethodnim iskustvima.

Koliko djece želite
Naravno da je u redu da na sastanku pomenete da u budućnosti sebe vidite kao roditelja, ali razgovarati o tome koliko djece želite i kakva imena ćete im dati sa nekim koga ste tek upoznali može djelovati pomalo zastrašujuće. Generalno, detaljisanje oko ove teme koje ukazuje na to da jedva čekate da zasnujete porodicu može samo da učini da se sastanak ranije završi.

Čak i da vam je roditeljstvo životni smisao i da vam biološki sat uveliko otkucava, “djecu” skinite sa liste tema na prvom dejtu.

Vaše opsesije
Možete biti ponosni na svoju kolekciju Star War figurica ili vaših 50 pari Louboutin cipela, ali vaše društvo za stolom neće takve podatke doživjeti kao nešto impresivno, prenosi Telegraf. Štaviše, rizikujete čak da stvorite utisak ludaka koji ne može da živi bez svojih opsesija. Koliko god da vaš hobi (ili gomilanje gluposti) vama lično znači, nivo zaluđenosti koji je on dostigao ili kontrola koju je preuzeo nad vašim životom nije nešto što bi trebalo da priznate na prvom dejtu.

Pomenite to kao jedno od svojih interesovanja i – pređite dalje.

Stajling
Jednog dana moguće je da ćete se zajedno smijati kravati na tufnice koju je vaš dragi nosio na prvom sastanklu ili sakou i mokasinama u kojima je vaša voljena tog prvog dana došla i odmjereno sjela za sto kao da započinje važne poslovne pregovore.

Ipak u trenutku dok je to sadašnjost sve što je pametno da kažete jeste samo kratko “izgledaš lijepo” ili “posebna/poseban si večeras”. Sve mimo toga može da skrene priču u pogrešnom pravcu, da učini da se jedno od vas dvoje osjeća neprijatno ili da vas čak navede da steknete pogrešan utisak o toj osobi.

novi.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/