Sportske igre mladih održane u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U ponedjeljak, 04.07. na Stadionu „Mladost“, stadionu „Sport Prevent Bugojno” te u Prvoj Osnovnoj školi Bugojno, otvorene su šeste po redu BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine.

U saradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre ove godine, u 30 bh. gradova, promovišu projekat “Fer igra za fer djetinjstvo”, s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.

Mališane je svojim prisustvom počastio i Načelnik Općine Bugojno, Hasan Ajkunić istakao važnost projekta u ovom gradu.

„Prije svega želim da se zahvalim organizatorima ali i svim pokroviteljima bez kojih ovaj projekat ne bi uspio. Zaista mi je čast da su Igre i ove godine u našem gradu, te da djevojčice i dječaci imaju priliku takmičite se, dobro zabaviti ali  i putovati na druga takmičenja. Svim finalistima želim sreću u Sarajevu i nadam se da će nas predstaviti u najboljem svjetlu“ istakao je Hasan Ajkunić, Načelnik Općine Bugojno.

Takmičenja su počela Coca Cola Cup-om, takmičenjem u nogometu za dječake i djevojčice, u kategoriji 2001. godište i mlađi a, plasman na finalno takmičenje u Sarajevu, izborila je ekipa „Sport Prevent“ iz Bugojna.

„Pobijedili smo na Coca Cola Cup-u u Bugojnu i jedva čekamo finalno takmičenje u Sarajevu. Danas smo se odlično zabavili i očekujemo sjajne rezultate i u finalu“ izjavio je član ekipe „Sport Prevent“ Zlatan Ramić.

U ženskoj kategoriji, u nogometu, na Coca Cola Cup-u, plasman na finalno takmičenje ostvarile su djevojčice iz ekipe „Iskra Bugojno“.

A mališani iz Bugojna su se pokazali i kao odlični košarkaši. Ekipe koje će predstavljati ovaj grad u Sarajevu, na finalnom takmičenju, su košarkašice iz „KK Bugojno“ te košarkaši iz ekipe „Flying Flies“.

U Poli Cup-u, nogometnom takmičenju za dječake u kategoriji 2005. godište i mlađi, najbolji su bili iz ekipe „Sport Prevent 2005 A“ koji će, u augustu, na finalnom takmičenju, odmjeriti snage sa svojim vršnjacima.

Pokrovitelj Igara u Bugojnu je Općina Bugojno a specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH.

Naredna destinacija Igara je Zenica, gdje će se takmičenje održati 13.7.2016.godine.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/