ŠPD “Srednjobosanske šume” od danas bogatije za novu opremu vrijednu 850.000 KM

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Naime u krugu Centralnog lagera Šumarije Bugojno izvršena je predaja novih vozila i mehanizacije ukupne vrijednosti od preko 850 hiljada KM a čime je ovo društvo nastavilo realizirati postavljene ciljeve.

Danas nastavljamo sa procesom proširenja i modernizacije našeg društva. Imamo tu 2 savremena možda i najbolja 2 vozila za gašenje šumskih požara koji mogu služiti lokalnoj zajednici itd. Današnja primopredaja je vrijednosti oko 850.000 KM. U narednih nekoliko mjeseci ćemo nastaviti. U ovoj godini planiramo izgradnju i 3 nove šumarije“, kazao je u razgovoru za medije Direktor Društva g-din.Vildan Hajić.

Ključeve uposlenicima je uručio Premijer Vlade SBK- a g-din. Tahir Lendo koji je ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom Društva, te je kazao da ovo preduzeće može biti dobar primjer svima.

Vatrogasna jedinica šumarstva koja postoji 12 godina, ovom prilikom dobila je dva vatrogasna vozila. Od sada će rad biti mnogo lakši kazao je komandir Ljubo Marković.

Posao u Šumskoprivrednom društvu “Srednjobosanske šume” od danas ima novu dimenziju. Ovo je bio još samo jedan dokaz da se rad, trud i zalaganje isplati. Mi im želimo uspješan dalji rad i da ovu veoma značajnu opremu koriste na najbolji mogući način, kao što to oni jedino i znaju…”

Ove šumarije su bogatije za petnaest novih vozila i radnih mašina – šest kombi vozila, dva specijalna vatrogasna vozila, kamion “šticar” za prijevoz drveta, putničko vozilo “fiat”, kombiniranu mašinu “skip”, dva cjepača, kiper i traktor za prijevoz ogrijevnog drveta.

Upriličena svečanost uručenja novih vozila i radnih mašina radnicima ŠPD Srednjobosanske šume

Upriličena svečanost uručenja novih vozila i radnih mašina radnicima ŠPD Srednjobosanske šume u krugu Centralnog lagera – Šumarija Bugojno

Posted by Bugojno Danas on Srijeda, 27. March 2019.

Upriličena svečanost uručenja novih vozila i radnih mašina radnicima ŠPD Srednjobosanske šume u krugu Centralnog lagera – Šumarija Bugojno

Posted by Bugojno Danas on Srijeda, 27. March 2019.

Tekst: tntportal

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/