ŠPD “Srednjobosanske šume” bogatije za 6 terenskih vozila

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Šumskoprivredno društvo “Srednjobosanske šume” u proteklom period u znatnoj mjeri je obnovilo vozni park za potrebe sektora i šumarija.

U krugu Šumarije “Bugojno” Vildan Hajić, direktor Šumskoprivrednog društva “Srednjobosanske šume”, uručio je ključeve 6 terenskih vozila “Dacia Duster” predstavnicima pojedinih šumarija i sektora ovog društva.

Po uručenju ključeva direktor Hajić je istakao da je dosadašnji vozni park poprilično zastario, a za nova vozila višenamjenskog karaktera naglasio: “Vozila su terensko-teretnog karaktera i služit će isključivo u poslovne svrhe. Ovo je šesta tura kojom obnavljano poprilično zastarjeli vozni park . Sa ovim vozilima mijenjamo ona koja su dotrajala i stara preko 20 godina. Vrijednost ovog kontingenta je oko 150 000 KM bez PDV-a i na ovaj način nastojimo predstavnicima šumarija i sektora stvoriti što bolje uslove za rad.”

Sa ovim vozilima ŠPD “Srednjobosanske šume” u znatnoj mjeri je obnovilo vozni parka ali i u narednom period nastavit će sa ulaganjima na drugim poljima, a sve u cilju stvaranja boljih uslova rada sa kojima će i poslovna efikasnost biti veća.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/