Slučaj “Švicarac”: Sarajliji se bore za život nakon što mu je oduzet stan koji je godinama otplaćivao

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Neviđena pljačka i udruženi kriminalni poduhvat odvija se od Nove godine pa sve do danas, a sve u režiji HETA i HYPO BANKE, odnosno ADDIKO BANKE, tvrdi Kemal Duraković, predsjednik Udruženja korisnika u švicarskim francima.

Naime, kako je na Facebooku napisao Duraković, ali i potvrdio za Avaz.ba, trenutno se vrši udruženi kriminalni poduhvat sa jedne strane (HETA i HYPO BANKA) i švercera nekretninama udruženim sa advokatima i mafijom u BiH s druge strane.

Duraković je napisao kako je bračnom paru Mlađenu i Almi Kuvač iz Sarajeva nanesena velika nepravda i kriminal.

– Stariji bračni par, Mlađen i Alma Kuvač, iz Sarajeva je kupio stan za 140.000 KM od kredita iskazanog u nikad viđenoj CHF valuti (Švicarski franak). Plaćali su koliko su mogli za taj stan, a onda prije par dana se na vratima njihovog stana pojavio izvjesni “kupac-švercer” Adnan Pezo koji je kupio stan Mlađena i Alme Kuvač za 49.300 KM, te im dao rok do srijede da se isele iz svog stana. Još im je dao dva rješenja kojim je kupio njihov stan za 49.300 KM i na istog se i uknjižio – napisao je Duraković.

rjesenje-1

 

rjesenje-2

Dalje je naglasio kako se bračni par nakon ovog šoka onesvijestio, a da se Mlađenu još uvijek ljekari bore za život. Naglasio je da je ovaj bračni par doveden do svršenog čina.

– Nikada ih sud nije pozvao, niti obavijestio o prodaji. Niti ih je Hypo banka ili sada Addiko obavijestila, ali niti nelegalno društvo Heta. Baš niko, dok im švercer nekretnina povezan sa vjerovatno nedavno uhapšenim u aferi “Reket”  nije pozvonio na vrata i dao rok da se isele kako im je rekao “iz njegovog stana” i da je rok do srijede – istakao je Duraković.

Za portal Avaz.ba Duraković je kazao kako je ovakva situacija žalosna, jer je od Nove godine bilo na desetine sličnih slučajeva.

– Žalosno je jer naši zastupnici u Federalnom parlamentu ne čine ništa da se ovakva situacija riješi. Imamo nacrt zakona, a parlamentarci šute. Ne znam zaista zbog čega otežu – rekao je Duraković.

Duraković je također na kraju kazao kako Hypo Banka pokazuje dvije strane, jednu za javnost, a drugim pljačka žirante do zadnjeg feninga.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/