Sljedeće godine malo Svjetsko prvenstvo u rukometu u Bugojnu, saznajemo imena reprezentacija

http://www.bingotuzla.ba/2018/07/16/i-ovog-vikenda-dodatno-snizeno-16-7-18-7-2018/

Turnir “Rukomet je moja budućnost” izazvao je veliku pažnju javnosti i medija i ove godine s obzirom da je na ovogodišnjem turniru učestvovala po prvi put reprezentacija Njemačke koja je na kraju i osvojila turnir savladavši Hrvatsku u finalu fantastičnim preokretom 26:24.

Sljedeće godine očekujemo malo Svjetsko prvenstvo u rukometu u našem Bugojnu. Turnir će vjerovatno brojati 10 ekipa. Pozivnice će biti poslane prema 10 reprezentacija i to: Njemačka, Slovenija, Hrvatska, BiH, Katar, Makedonija, Švicarska, Poljska te veoma jake reprezentacije Francuska i Danska koje će po prvi put učestvovati na bugojanskom rukometnom turniru koji svake godine postaje sve jači. Turnir bi se igrao u 2 grupe i to, jedna grupa bi utakmice igrala u KSC-u Bugojno, a druga na Sportsko-rekreacionom centru Biser Rostova koji će svoja vrata otvoriti ove godine. Period održavanja turnira je utvrđen te će se održati od 18.04.2019.-21.04.2019.“, izajavio je za portal Bugojno-danas.info tvorac turnira “Rukomet je moja budućnost”, potpredsjednik MRK Iskra Bugojno i predsjednik Federalnog rukometnog saveza BiH, Asim Šahman.

Nema sumnje kako će sljedeće godine, sedmi po redu, turnir “Rukomet je moja budućnost” biti najjači do sada.

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/dobrodosli-u-kraljevstvo-bureka-pekara-princ-na-ulazu-u-bugojno-privlaci-putnike-iz-cijelog-svijeta/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/