Skupljao mrve koje je komšija bacao kroz prozor pa mu ih vratio u kesi

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Zadnja dva mjeseca stanari Čengić Vile u Sarajevu bili su svjedoci događaja koji će još dugo pamtiti, kad je njihov sugrađanin Haris Č. redovno skupljao mrve koje je njegov novi komšija Vedad F. bacao kroz prozor nakon svakog obroka, da bi mu ih na kraju sve vratio u velikoj crnoj kesi za smeće.

Vedad F. je doselio na Čengić Vilu nakon što je prodao kuću u Vogošći i zaposlio se u Telemachu, ali to nije bilo prvo što je stari stanar Haris Č. primjetio, već Vedadove mrve koje je bacao svaki dan kroz prozor dnevne sobe čak i dva do tri puta dnevno, praktično poslije svakog obroka, što je Harisovoj supruzi Nizami pravilo velike probleme jer ona kao i skoro svaka žena voli da su joj prozori čisti.

Tada je na nagovor prijatelja odlučio da skuplja sve mrve sa svog prozora kako bi mu ih nakon izvjesnog vremena vratio, otkriva portal Sarajevo365.com

“Jednostavno sam rekao sebi da je sabura bilo dosta, a da odem da mu objašnjavam da se to u gradu ne radi ne bi on to skontao, isto tako da sam otišao pa se posvađao Bog zna kako bi se to završilo a pravo da vam kažem meni se u zatvor ne ide, tako da je ideja koju mi je dao moj prijatelj Sife bila odlična, barem ja tako mislim.” ispričao nam je Haris.

Tako je nakon dva mjeseca do vrha napunio crnu veliku kesu za smeće, koju je kupio u Bingu, otišao Vedadu na vrata i dao mu je.

Komšije tvrde da je bilo malo galame s Vedadove strane ali ništa ozbiljno, dok se Haris samo smijao i ništa nije komentarisao.

“Nekako je konačno izgledao sretan” tvrdi komšinica Hajra koja ga je smirivala kad bi se na haustoru prije toga žalio na novog stanara Vedada.

Sarajevo365.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/