SKANDALOZNO: Konkurs za sekretara Treće osnovne škole objavljen u novinama Glas Srpske

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Nakon jutros objavljenog članka o mogućem “štimanju” konkursa za sekretara Treće osnovne škole Bugojno kockice se polako slažu i došli smo do saznanja (šapnula ptičica) da je pomenuti konkurs objavljen u dnevnom listu Republike Srpske “Glas Srpske” i to 11.05.2019.

Glas Srpske je moguće kupiti jedino u Republici srpskoj te se ne štampa za Federaciju i nije ga moguće kupiti u Bugojnu? Prvi koji je poništen, bio je objavljen također u manje poznatim novinama u Bugojnu tj. u Nezavisnim novinama. Zašto nije objavljen u Dnevnom avazu, Oslobodjenju i slično? Pitamo se, za koga je ovaj konkurs raspisan?

Dakle, konkurs je u Glasu Srpske objavljen 11.05.2019. i važio 8 dana što znači da je zadnji dan za prijavu bio 18.05.2019. a na stranici srednjih škola gdje se objavljuju aktivnosti istih, objavljen je pomenuti konkurs 17.05.2019. te je uprava škole kandidatima dala mogućnost samo 1 dan da se prijave na objavljeni konkurs što vjerujemo da niko nije vidio dok ga portal Bugojno Danas nije objavio jučer što je nažalost bilo kasno, što se otkrilo danas. Svi koji su se prijavili nakon 18.05.2019. su vjerovatno zakasnili sa prijavama jer je sutra 24.05.2019. intervju.

Kandidati koji su odlučili konkurisati su nam ukazali na nepravilnosti te smo dublje istražili problem i na kraju došli do rješenja, sada nam je jasno zašto se direktorica škole nije oglasila na naše upite dva puta.

Očekujemo od upravnog odbora Treće osnovne škole Bugojno da se oglasi po ovome pitanju jer je očigledno da je konkurs raspisan da se sakrije od Bugojanaca pa čak i Federacije jer je objavljen u novinama Republike Srpske koje se štampaju na ćirilici.

Nije ni čudo što nam mladi iz Bugojna odlaze kada se ne raspisuju konkursi za mlade, pametne i sposobne već za podobne.

Objavljeni konkurs u Glasu Srpske pogledajte u nastavku:

Pripremio, istražio i obradio Admir Pilić

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/