SKANDAL NA IZBORIMA ZA MJESNE ZAJEDNICE: Moguće glasati na više mjesta

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Da tonemo sve dublje dokaz su i današnji izbori za mjesne zajednice na području Općine Bugojno.

Čitatelj javlja: Pilikom ulaska na biračko mjesto traže samo ličnu kartu bez provjeravanja da li se nalazim na tome biračkom spisku, zato što nema biračkog spiska, unose matični broj i broj lične te daju listić da se glasa. To je sve. Dakle, stanovnik MZ Centar je mogao doći u MZ Vesela i glasati bez problema.

Nakon MZ Centar čitatelj je glasao u MZ Vrbas (Prva osnovna škola), MZ Novo naselje (Druga osnovna škola), MZ Gorica (Treća osnovna škola) i MZ Vesela (Osnovna škola Vesela), gdje je bez problema obavio građansku dužnost, iako ne pripada u prethodne 4 Mjesne zajednice jer nigdje nema biračkog spiska i svugdje je isti princip glasanja. Sa jednom ličnom kartom je glasao na svih 5 biračkih mjesta bez problema zbog toga što nema biračkih spiskova.

Biračkih spiskova nema zbog malverzacija koje se dešavaju a to nam javljaju građani iz pojedinih mjesnih zajednica gdje navode kako glasaju ljudi koji nisu članovi te mjesne zajednice.

Konačni spisak pobjednika će otkriti o čemu se zapravo radi. Moglo se glasati na svih 27 biračkih mjesta, ali je ovih 5 dovoljno da se uvjerite u malverzacije koje se rade.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o