Širenje koronavirusa-Krizni štab Bugojna se ne oglašava

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Već više mjeseci traje agonija uzrokovana pandemijom koronavirusa koja nije zaobišla ni našu općinu. S obzirom na to da se situacija prilično usložnjava, te svakim danom raste broj oboljelih, s pravom se pitamo šta u ovom svemu radi Krizni štab.

Građani nemaju pravu informaciju o broju oboljelih, s obzirom na to da se ne oglašavaju kako ni krizni štab, tako ni Bolnica Bugojno niti Dom zdravlja Bugojno. Evidentno je da situacija u našoj općini nije nimalo zavidna, a sve više naših oboljelih sugrađana je na liječenju u Bolnici za plućne bolesti u Travniku. Sve to saznajemo preko portala, razgovora sa sugrađanima, porodicama oboljelih, ali zvaničnog obraćanja nadležnih o stanju na području Bugojna nema. Šta bi se to trebalo dogoditi da bi se nadležni oglasili, iako trenutna situacija to od njih već odavno zahtijeva.

Poražavajuća je činjenica da je Općinsko vijeće za vrijeme pandemije imalo samo jednu sjednicu na kojoj se samo formalno dao izvještaj o stanju izazvanom pandemijom bez ikakvih konkretnih zaključaka i uputa šta dalje raditi.

U našem gradu nemamo ni COVID ambulante, pa tako smo uskraćeni za pravu informaciju kako se ponašati u slučaju bolesti. Mnogi su se građani već žalili na nespremnost medicinskih ekipa da im pruže pomoć jer su imali sumnju na bolest.

Morali bismo biti upoznati sa problemima zdravstvenih ustanova u Bugojnu i šta one stvarno mogu pružiti oboljelima od ovog virusa.
Svjedoci smo da sve više gradova u BiH donosi preventivne mjere sprečavanja širenja koronavirusa u njihovoj lokalnoj zajednici.

Klub SDP-a i ovaj put predlaže sjednicu Općinskog vijeća na kojoj bi se isključivo razmatralo stanje u našoj općini, te, u skladu s tim, donijele odgovarajuće mjere s ciljem sprečavanja širenja ovoga virusa.

Klub vijećnika SDP-a u OV Bugojno.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o