SIPA drogu pronašla u cisterni, uhapšen vlasnik benzinskih pumpi iz Gornjeg Vakufa

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predat će danas Tužilaštvu BiH muškarca uhapšenog sinoć, nakon što su u akciji u Gornjem Vakufu pronašli i oduzeli oko 400 kilogrma opojne droge marihuane – skank.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih istrazi, uhapšen je Ante Sičaja iz Gornjeg Vakufa, vlasnik firme “Sičaja” d.o.o. i više benzinskih pumpi u BiH piše Faktor.ba

Droga je, kako Faktor.ba saznaje, pronađena u cisterni, a navodno je plaćena oko 400.000 eura. 

Iz Tužilaštva je saopćeno da će za osumnjičenog biti zatražen pritvor.

– Nakon ispitivanja osumnjičenog postupajući tužilac uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog. Navedeni osumnjičeni, vlasnik je preduzeća sa područja Gornjeg Vakufa u čijim prostorijama je jučer izvršena zaplijena oko 400 kilograma opojne droge marihuana-skank – saopćeno je danas iz Tužilaštva.

Kako navode, osumnjičeni je pod istragom zbog krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga. 

Iz SIPA-e je ranije saopćeno da su pripadnicima ove policijske agencije u akciji asistirali policajci MUP-a Srednjobosanskog kantona. 

Osim zaplijenjene droge, u pretresima su pronađeni i oduzeti i drugi predmeti, koji će biti korišteni kao dokaz u ovom predmetu.