Da li SDA spašava ili vodi u stečaj Binas?! Pitaju se sindikat Binasa i direktorica za marketing

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Sindikalna podružnica Binas d.d. Bugojno poslala je po ko zna koji put, upit sa 7 pitanja prema Upravi društva. U dopisu ističu da ukoliko se Uprava društva ogluši i na ovaj ponovljeni poziv da će Sindikalna podružnica biti prinuđena obratiti se nadležnoj inspekciji iz oblasti radnih odnosa.

Također, Izvještaj člana Uprave Binasa, direktorice Jasmine Hadžiavdić o trenutnom i pravom stanju u Binasu je poslan Predsjedništvu Demokratske fronte BiH ističući da se Binas nalazi u lošijem stanju nego što je to bilo početkom avgusta 2021. kad su radnici iskazali radnički neposluh zbog neisplaćenih plaća i nedostatka posla. Hadžiavdić ističe da ovakav način rada Nadzornog odbora i Uprave vode Binas u stečaj. Izvršna direktorica poziva Predsjedništvo DF-a da porazgovara sa koalicionim partnerom SDA i upozna ih sa ovom informacijom u dopisu i da zauzmu stav po daljem angažmanu na mjestu na kojem se nalazi gđa. Hadžiavdić.

Upit Sindikalne podružnice Binas Bugojno i informaciju o poslovanju Binasa v.d. Izvršne direktorice Jasmine Hadžiavdić, pročitajte u nastavku:

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/