Sedmi dan 45. Teatarskog festivala BiH FEDRA

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Večeras je odigrana posljednja predstava u okviru Zvaničnog programa 45. Teatarskog festivala BiH FEDRA „Pobuna u kokošinjcu“ Amaterskog kazališta Travnik. Rađena je po motivima filma CHICKEN RUN, Nick Park i Peter Lord. Adaptaciju i režiju potpisuje Anto Bilić.

Predstava “Pobuna u kokošinjcu” je, ustvari, predstavljanje vremena u kojem živimo. U kokošinjcu, kao i u današnjem svijetu, problem predstavlja um koji ne može prihvatiti da se može živjeti bolje. To je, ustvari, život kakav mi živimo: pun gluposti, zavisti, neiskrenosti, prožet pokojom iskrenom ljubavi, lošim međuljudskim odnosima, a na kraju nas u svakom od navedenih slučajeva čeka smrt, bez obzira na trenutačnu sreću i uspjeh.

Svi mislimo i vjerujemo da je trava zelenija negdje drugdje, ali kada dođemo na to drugo mjesto vidimo da je ona smeđa i zgažena, i nije onakva kakvom smo je zamišljali. Za stariju publiku ovo je istina o današnjici, a za djecu je ovo samo bajka.

Sutra je na rasporedu Kazališna družina ŠTOLCER Čakovec „Ne izlazi bez čarapa“, u režiji Dejana Buvača, nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o