SDP Bugojno: Vladajući u općini Bugojno izbjegli raspravu o problemu vodosnabdijevanja

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Osamnaesta sjednica Općinskog vijeća Bugojno održana 26.07.2019. godine bila je „iznenađujuće„ kratka. Zadnja tačka dnevnog reda, informacija o stanju vodovodno-kanalizacione mreže u općini Bugojno zahtijevala je posebnu pažnju i mnogo ozbiljniji pristup, budući da smo nedavno imali situaciju da je naša općina bila četiri dana bez snabdijevanja vodom. Podsjećamo da je naš Klub i Klub SBB-a tražio vanrednu sjednicu sa samo ovom tačkom, no vladajuća većina na čelu sa načelnikom Općine Bugojno, nije smatrala da ovakva situacija zahtijeva vanrednu sjednicu Općinskog vijeća. I na ovoj sjednici, isti nisu bili zaiteresovani da se uopšte raspravlja o ovoj važnoj temi, te da se pokušaju naći rješenja kako se naši sugrađani ne bi opet doveli u ovakvu situaciju, a što je neminovnost ovakvim odnosom vladajućih u općini Bugojno.

Naime, iako je naš Klub zahtijevao da se sjednica nastavi zbog ove problematike, zahtijev je odbijen uz obrazloženje da određeni vijećnici imaju aktivnosti kojima moraju prisustovati.

Sama koncepcija sjednice je zamišljena da se dosta vremena izgubi na vrlo šture informacije o aktivnostima, a za kraj se ostavila najvažnija tačka ove sjednice, i to predviđena kao informacija o stanju vodovodno-kanalizacione mreže, iznesena od strane direktora JP Vodovod i kanalizacija Bugojno. Budući da je data samo informacija, sramotno je da mi vijećnici, nismo imali priliku postaviti pitanja direktoru, analizirati trenutno stanje ili dati određene sugestije. Zabrinjavajuće je da mi nemamo informaciju o realnom stanju vodovodno-kanalizacione mreže od strane stručnog lica, inžinjera, budući da takvog i nemamo zaposlenog u ovom javnom preduzeću, a vidimo da je isti prijeko potreban.

Nadamo se da će biti prilike u narednom periodu i da će se vladajući sjetiti da tačku o stanju vodovodno-kanalizacione mreže izglasaju kao prvu tačku dnevnog reda sjednice, jer mi nećemo zaboraviti neodgovornost, neorganizovanost, nestručnost, bahatost pojedinaca što dovoljno govori situacija u kojoj smo se nedavno našli.

Nije u redu od vladajuće većine, a ni od načelnika Općine Bugojno da situaciju u kojoj su građani naše općine ostavljeni četiri dana bez vode predstave kao nešto što je sasvim normalno, što se dešava i pritom da ne daju nikakvo valjano objašnjenje, već što prije završe sjednicu OV, samo da bi se brojalo da se ista održala.

Klub vijećnika OO SDP BiH Bugojno

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/