SDP BUGOJNO! Saopštenje za javnost: Bugojno privredno tone

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Posljednjih mjeseci smo svjedoci uzurpiranja medijskog prostora u našem gradu od strane političkih poslušnika, tzv. eksperata za sve oblasti. Pojavljivanje načelnika Općine i njegovih poslušnika iz SDA, koji su tu prilikom svih aktivnosti lokalne administracije: dodjele stipendija, prijema volontera za one koji su zaslužili, ali i one druge. Iz dana u dan, iz godine u godinu evidentno je da Bugojno privredno tone.

Stipendije se dodjeljuju studentima sa godinom zakašnjenja, za akademsku 2016/2017. Volonterima koji su primljeni čestitamo, ali upućujemo pitanje poslušnicima – da li su njihove supruge (sada stalno uhljebljene) volontirale.

Osim što se donedavno sada na svim manifestacijama i prijemima pojavljivao aktuelni načelnik, danas to izgleda mnogo brutalnije. Na prijeme dolazi čitava svita SDA skupa sa načelnikom, novim/starim članom SDA. 

Mogu li naši građani zamisliti načelnika Općine Bugojno i njegove poslušnike (SDA) da ovo rade u našem gradu prilikom privredne ekspanzije Bugojna tokom osamdesetih godina.

Samo da posjetimo naše građane da je tada Bugojno imalo 20 000 uposlenih da je stanogradnja bila u punoj ekspanziji (Lamele, Vrbas naselje,  Nugle i ostalo), izgradnja sportskih objekata, svakodnevno zapošljavanje u naša preduzeća (Slavko Rodić, Olimpija, Inpo, Gorica, Špedicija).  Da li bi tad ova svita stigla da proprati sve ove aktivnosti?

Sigurni smo da se eksperti za sve ne bi snašli, njima ne odgovara dobro razvijeno Bugojno. Ovako stanje i demagoški pristup je kapacitet ove garniture kadrova SDA.

U kakvom je stanju zdravstvo u našem gradu pokazuje da poslije masovnog odlaska medicinskih tehničara na isti put se spremaju i naši doktori. Naravno, u svemu tome mi imamo i bugojansku gospođu „Sebiju“, koja vodi kadrovsku i sve druge politike našeg  grada.

Ako govorimo o sportu, pitamo se da li ovi navedeni eksperti namjerno uništavaju naše sportske klubove, ili je nešto drugo u pitanju.

I onda se čudimo zašto nam mladi odlaze iz Bugojna i čitave Bosne i Hercegovine. Dok je ovakvih stručnjaka za sve, odlazak će biti još masovniji.

Odnosi s javnošću SDP Bugojno

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/