SDP Bugojno: Je li bio koncert Gradskog folklornog ansambla Bugojno ili predizborni skup SDA stranke

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Primjetno je  da se javna preduzeća, ustanove, sportska i kulturna društva  koriste u svrhe predizborne kampanje, budući da se ljudski i tehnički potencijali predodređuju za promociju jedne stranke i aktuelnog načenika.

Jedan od najočitijih primjera zloupotrebe je koncert Gradskog folklornog ansambla Bugojno. Naime, u subotu navečer, 24.9.2016.godine u Sportskoj dvorani Kulturno-sportskog centra u Bugojnu je održan koncert Gradskog folklornog ansambla Bugojno povodom sedamdeset godina postojanja.

U prvim redovima, uz aktuelnog načelnika Općine Bugojno, bili su prisutni i kandidati liste za Općinsko vijeće ispred Stranke demokratske akcije.

Postavljamo pitanje organizatorima ove kulturne manifestacije po kojem osnovu su poslane pozivnice, jer je evidentno da su navedeni gosti imali počasna mjesta, dok su svi ostali građani sjedili na tribinama.

Pitamo vas da li su kandidati Stranke demokratske akcije pozvani kao počasni gosti, ili su neregularno zauzeli prva mjesta.

Pitamo vas i da li je ovo bio predizborni skup jedne stranke i kandidata, ili koncert Gradskog folklornog ansambla Bugojno.

Mišljenja smo da obilježavanje ovakvih manifestacija bi trebalo biti mjesto okupljanja svih građana Bugojna, bez obzira na stranačku ili bilo kakvu drugu pripadnost, s obzirom na to da se sve manifestacije finansiraju sredstvima svih nas.

Nažalost, obilježavanje 70 godina rada Gradskog  folklornog ansambla je jedan veliki jubilej za naš grad, ali ostao je u sjeni promocije Stranke demokratske akcije i aktuelnog načelnika Općine Bugojno.
S poštovanjem,

OO SDP BiH BUGOJNO Predsjednik

Admir Škandro, s.r.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/