SDA traži ukidanje portala NoviTravnik.ba

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na prvoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Novi Travnik, vijećnici nisu usvojili Izvješće o izvršenju proračuna i o realizaciji kapitalnih potpora i izdataka Trezora Općine Novi Travnik za razdoblje od 1. januara do 30. septembra 2016. godine.

Prema prezentiranim podacima, kumulirani proračunski deficit na kraju rujna iznosi 634.594,00 KM.

Smatram da su ovi rezultati poražavajući, većina nas se sjeća da je nakon šestomjesečnog izvješća rečeno da će se deficit koji je tada iznosio 218 hiljada maraka smanjiti, a prema ovim podacima vidim da deficit ne samo da nije smanjen nego je puno veći. Kad se dodaju kratkoročne i tekuće obveze prema pravnim osobama koje su porasle za 312 hiljada, to znači da je zapravo deficit 900.000,00 maraka. Nas zanima kako se ovaj deficit misli riješiti i je li potreban rebalans do kraja godine, kazao je vijećnik Božo Zekić.

Kako je istaknuto, u proteklih devet mjeseci Općina je ostvarila više prihoda nego rashoda, ali do deficita u Proračunu je došlo zbog kapitalnih ulaganja u Gradski sportski stadion, Gradsku tržnica, javnu rasvjetu, izgradnju puteva…

Deficit je do ovog trenutka već smanjen i mi smatramo da će on ostati u okvirima početnog deficita (295.000,00), jer su nama u proteklom razdoblju stigli na naplatu svi računi, što znači da sada imamo manje rashoda do kraja godine, kazala je ispred predlagača Ankica Cvitanović.

Na današnjoj sjednici, među ostalim, Klub SDA je tražio da se donese Zaključak kojim će Općinsko vijeće osuditi, kako navode, neprofesionalan rad pojedinih portala na području Novog Travnika.

Svjesni smo snage i značaja savremenih medija u kreiranju javnog mišljenja, a potaknuti djelovanjima pojedinih web portala koji svojim istupima i pisanjem šire govor mržnje prema jednoj vjerskoj skupini, tražimo da Općinsko vijeće donese Zaključak kojim bi se osudilo takvo djelovanje, kazao je vijećnik Sanel Silajdžija.

Budući da je Klub SDA tražio u sklopu vijećničkih pitanja da se donese ovaj zaključak, što nije praksa, tajnik vijeća je predložio da se u Prijedlog programa rada Općinskog vijeća uvrsti i točka dnevnog reda pod imenom Stanje u medijima na području Općine i da bi se u sklopu te točke mogao donijeti zajednički zaključak o ovoj temi.

novitravnik.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/