SDA privatizovala zdravstvo u Bugojnu! -Saopštenje SDP Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

SDA privatizovala zdravstvo u Bugojnu!

Jučer je obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa u više od 170 država u svijetu. Dijabetes je jedan od najbrže rastućih zdravstvenih izazova novijeg doba i prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije u BiH na 1000 stanovnika čak 270 je oboljelo od šećerne bolesti, a procjenjuje se da skoro 100 oboljelih još uvijek ne znaju da imaju ovu bolest.

Međutim, to je bolest s kojom se svakodnevno treba boriti, a ne samo jednom godišnje. Pogotovo ne putem političkih okupljanja stranački zaposlenih zdravstvenih radnika kako je to bilo u petak u Bugojnu. I to ne na dan kad to obilježava cijeli svijet, nego u petak, kad je, kao slučajno, pazarni dan u Bugojnu. Besplatno testiranje na dijabetes, u radno vrijeme i uz korištenje resursa Doma zdravlja i Opće bolnice u Bugojnu omogućilo je besplatnu promociju Asocijacije mladih SDA i društvenih vrijednosti koje ova stranka u Bugojnu propagira – nepotizam, korupciju i nebrigu za građane, osim kad to vodi ličnoj koristi i prikupljanju glasova. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da Dom zdravlja i Opća bolnica u Bugojnu ne organizuju ovakve i slične aktivnosti besplatno za građane Bugojna na redovnoj osnovi, nego da se ovoga upravo moraju sjetiti u SDA čiji su članovi, koje slučajnosti, i menadžment ove dvije javne zdravstvene institucije. Očigledno je da je direktoricama Strukar i Agić-Habib bitniji rad i uspjeh SDA nego institucija koje vode. I one su svjesne da na tim mjestima nisu zbog svoje stručnosti i uspjeha nego samo zato što ih je SDA tu uhljebila.

 Zdravstvo u Bugojnu, Srednjobosanskom kantonu i Bosni i Hercegovini mora biti u službi građana ove zemlje, vođeno od strane stručnih i sposobnih zdravstvenih radnika. Tragedija koja je zadesila porodicu iz Kaknja rezultat je kupljenih diploma i stranačkih i rodbinskih zapošljavanja koja sutra mogu pogoditi bilo koga od nas. Ne smijemo dozvoliti da se ovakvo nešto ponovi bilo gdje u Bosni i Hercegovini, a posebno ne u Bugojnu! Vrijeme je da dobijemo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu 365 dana u godini, a ne jednom godišnje kad se SDA sjeti!

OO SDP BiH BUGOJNO

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o