SBK Vlada zabrinuta: Primamo 369 volontera, javilo se samo 400 mladih

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://bit.ly/39axfcl

Prvi put su angažirani svi volonteri koji su ispunjavali uvjete.

Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) potvrdila je danas listu na kojoj je 369 osoba koje su primljene na stručno osposobljavanje u kantonalne organe uprave, bez zasnivanja radnog odnosa.

Kako je rečeno novinarima, prvi put primljeni su svi koji su aplicirali za volonterski staž, a koji su ispunjavali uvjete.

Ministar obrazovanja, kulture, mladih i sporta SBK-a Bojan Domić kazao je da je ove godine bilo znatno manje prijavljenih nego prethodnih godina.

– Prvi put su angažirani svi volonteri koji su ispunjavali uvjete. Ovo godine bilo je 400 i nešto prijava, prošle godine ta brojka bila je 800, a prijašnjih godina i veća. To je ono što nas zabrinjava – dodao je Domić.

Premijer Tahir Lendo kazao je da volonterski program SBK-a košta između tri i tri i po miliona maraka godišnje, te je najavio još jedan konkurs za mlade u obrazovanju.

– Na njega će se moći prijaviti oni koji su završili fakultete iz oblasti sporta i kulture. Bit će, također, još jedan konkurs kojim ćemo pomoći asistentima u nastavi da završe volonterski staž – naglasio je Lendo.

Fokus.ba

https://fis.ba/akcijski-katalog/' http://shop.janj.ba/'