SBK: Policija će uklanjati napuštena vozila, neodgovornim vlasnicima rigorozne kazne

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Policija Srednjobosanskog kantona ovih dana provodi aktivnosti na sprečavanju i sankcioniranju nepropisnog parkiranja, s obzirom na to da takva vozila otežavaju odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka, a što negativno utiče na ukupnu sigurnost u oblasti saobraćaja.

Veliki broj vozila na javnim površinama

– Prilikom provođenja ovih aktivnosti primijećen je veći broj oštećenih i havarisanih vozila, vozila bez registarskih oznaka, pa čak i kamp-prikolica, koja su ostavljena na javnim površinama – parkinzima, zelenim površinama ili čak na samim saobraćajnicama. Mole se svi vlasnici takvih vozila da u narednih nekoliko dana uklone ta vozila sa javnih površina, čime će se, osim povećanja sigurnosti, stvoriti i dodatna parking mjesta, a naši gradovi će dobiti uredniji i urbaniji izgled – apelirali su na građane iz MUP-a SBK.

U protivnom, spomenuta vozila uklonit će pripadnici policije, a u tom slučaju, vlasnik će, u skladu sa odredbama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, biti sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 50-250 KM. Osim toga, dužan je platiti i troškove uklanjanja vozila.

faktor.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o