SBB Bugojno: Tražimo hitno sazivanje sjednice Općinskog vijeća, najoštrije osuđujemo proglašavanje Željka Komšića nepoželjnim u Bugojnu

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/

Opštinski odbor Saveza za bolju budućnost najoštrije osuđuje potpisivanje pisma u kojem jedanaest općinskih načelnika i predsjedavajućih općinskih vijeća u Srednjobosanskom kantonu proglašavaju novog hrvatskog člana Predsjedništva naše zemlje Željka Komšića nepoželjnom osobom, te ne priznaju rezultate oktobarskih izbora u našoj zemlji.

Nažalost, u tom sramnom i nedemokratskom činu je učestvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić. Pismo je potpisao kao predsjedavajući OV-a , a ne kao pojedinac i predsjednik HDZ-a Bugojno, pa je samim tim prekršio Statut općine Bugojno i Poslovnik o radu Općinskog vijeća.

Ovakvo samovoljno ponašanje predsjedavajućeg Vrljića govori u kakvom se stanju nalazi i lokalna zajednica u kojoj se nipodaštava i minimizira osnovni opšinski stub vlasti. I sve to u okolnostima kada dotični gospodin ne može sakupiti hrabrosti da sazove sjednicu OV-a, koja se nije održala mjesecima. Ne treba ni napominjati da se o ovako krupnim stvarima trebalo raspravljati upravo na sjednici OV-a.

Zbog svega tražimo hitno sazivanje sjednice OV-a sa jednom tačkom dnevnog reda : Razmatranje povjerenja predsjedavajućem OV Bugojno Igoru Vrljiću. Samo tako ćemo kao lokalna zajednica bar djelimično oprati glupost, koju je svojim neodgovornim činom nametnuo lokalnoj zajednici predsjedavajući OV Bugojno .

                                                                       Općinski odbor SBB Bugojno

https://www.bingotuzla.ba/2019/06/20/kataloska-akcija-20-30-6-2019/'