SBB BUGOJNO: Saopštenje za javnost zbog neemitovanja sjednice Općinskog vijeća na TV Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Polako ali sigurno naš grad i stanovnici u njemu idu ka totalnom, srednjovjekovnom informativnom mraku. Dokaz za to je posljednja sjednica Opštinskog Vijeća, koja je održana u srijedu, 20.12.2017. i koja nije reemitovana u programu TV Bugojno. Pokušali smo saznati razlog zbog kojeg pomenuta sjednica nije našla svoje mjesto u programu TV Bugojno, kako bi građani naše općine bili pravovremeno i objektivno informisani o svim bitnim pitanjima, koja su razmatrana na ovoj sjednici.

Nažalost u telefonskom razgovoru sa v.d. direktora RTV Bugojno nismo dobili niti jedan razlog, koji bi upućivao da ova sjednica, inače, kako su se vijećnici mogli uvjeriti, uredno snimljena od početka do kraja, ne može biti reemitovana.

Naprotiv, iz pomenutog razgovora postalo nam je posve jasno, da RTV Bugojno vladaju neki drugi centri moći, koji su uvijek, koristili ovaj medij isključivo za vlastitu i promociju jedne političke stranke. V.D. direktora svoju je stranačku poslušnost do sada nebrojeno puta pokazao i prije stupanja na ovu funkciju.

I pored većine, koju u OV pomenuta stranka ima, uvjerili smo se, mnogo je elemenata zbog kojih treba uvesti informativni mrak u našem gradu. Permanentno, donošenje odluka, koje su protivne zakonu, nepripremljenost sjednica i skidanje tačaka s dnevnog reda, ali i argumentirana diskusija opozicionih vijećnika, očito je ono što ne treba da vide obični stanovnici Bugojna- glasači, koji sve otvorenije iskazuju nezadovoljstvo načinom na koji SDA Bugojno, prikazujući se kao temeljna stranka kod Bošnjaka, zastupa njihove interese.

Takođe, javno se želi sakriti evidentan sukob unutar Opštinskog odbora ove stranke, koju potresaju borbe nekoliko stranačkih frakcija. Bez obzira na sve, pokušaj da se kao društvo vratimo u neka davna prošla vremena neće biti moguć. Iskoristićemo sve demokratske mehanizme da onemogućimo ovu, na našim prostorima nezabilježenu cenzuru.

Podsjećamo javnost, da je Odluku o prenošenju sjednica u programu RTV, donijelo Opštinsko vijeće, pa po logici stvari to tijelo treba da donese odluku i o eventualnom ukidanju prenosa odnosno reemitovanja sjednica. Naravno, ne bi nas začudilo da aktuelna većina donese i tu odluku, ali, to mora učiniti na sjednici OV, kako bi građani mogli da jasno vide ko jeste, a ko nije za transparentnost u radu i demokratsko odlučivanje u Opštinskom vijeću Bugojno.

Press OO SBB Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/