SBB Bugojno: Saopštenje za javnost u vezi nabavke ogrjevnih drva za penzionere

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/FISdoo/posts/3509924075714909' https://www.eki.ba'

Već duže vrijeme stanovnici Bugojna, ali i drugih mjesta u Srednjobosanskom kantonu suočeni su sa problemom nabavke ogrjevnog drveta posredstvom Šumarija, koje su u sastavu šumsko- privrednog društva „Srednjobosanske šume“. Posebno je pogođena najosjetljivija kategorija stanovništva – penzioneri, poznati kao redovne i uredne platiše svih usluga,koje konzumiraju.Valjan odgovor zbog čega se pojavio problem sa snabdijevanjem ogrjevnog drveta iz pomenute kompanije nije odaslan u javnost, što i te kako čudi s obzirom da iz preduzeća mjesecima stižu optimistične informacije o obnovi mehanizacije,novom zapošljavanju,stalnim stimulacijama zaposlenima.Smatramo neodgovornim od strane Uprave ŠPD „Srednjobosanske šume“ da ograničavaju penzionerima upis, odnosno narudžbu maksimalno sedam metara ogrjevnog drveta u oblovini i maksimalno pet metara izrezanih drva za narednu 2020. godinu. Pitamo se: šta ćemo sa onim penzionerima, koji u toku trajanja zime troše deset i više metara oblovine, na koji način da nabave preostala potrebna drva?

Pozivamo Upravu šumsko- privrednog društva „Srednjobosanske šume“ da u najkraćem mogućem roku informišu javnost o razlozima nedostatka ogrjevnog drveta u prodaji, te da ulože napor da se ovakve nepovoljne stvari više ne ponavljaju u interesu građana naše lokalne zajednice, posebno velikog broja penzionera u Bugojnu, kojima je pravovremeno obezbijeđenje ogrjevnog drveta jedno od najvažnijih, ako ne i najvažnije životno pitanje.

OO SBB Bugojno

https://www.karabeg.com/ http://shop.janj.ba/ https://www.bingotuzla.ba/2020/01/23/vikend-akcija-23-1-26-1-2020/'