SBB Bugojno: Reakcije na izjavu predsjedavajućeg OV Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na 13. sjednici Općinskog vijeća Bugojno Klub vijećnika Saveza za bolju budućnost Bugojno je vladajućoj većini, koju čine SDA, HDZ BiH i dva nezavisna vijećnika postavio više pitanja, koja se tiču realizacije usvojenog prijedloga budžeta za narednu godinu i nažalost nije dobio odgovor, kao ni na ranije izrečenu konstataciju da je Općina trenutno zadužena između 3,5 i 4 miliona maraka.

Otvoren i transparentan način diskusije posebno je zasmetao predsjedavajućem OV Bugojno Igoru Vrljiću, koji je nakon sjednice, naše ponašanje nazvao bezobraznim i nekulturnim, te izjavio da ne poštujemo instituciju općinskog vijeća i općinskog načelnika.

Istina je totalno drugačija. Predsjedavajućeg Vrljića boli istina da Klub kojem pripada zbog izdašnih privilegija, koje uživa od koalicionog partnera zarad „ruku“ u donošenju velikog broja nezakonitih odluka učestvuje u izvršenju nezakonitih radnji, koje će jedan dan sigurno doći pod lupu zakonskih organa.

Podsjećamo javnost da je predsjedavajući Vrljić učestvovao u  imenovanje Komisije za procjenu i zamjenu zemljišta u vlasništvu općine, te bio njen član bez da je ovu komisiju formiralo Opštinsko vijeće što je zakonska obaveza.

Javnost treba znati i podatak da njegov nerad košta građane Bugojna  50 000 KM godišnje, a o brizi za građane Bugojna dovoljno govori podatak da je svoju privatnu firmu čije je sjedište u Bugojnu, prijavio u Kupresu i ovoj općini plaća poreze. Sjednicu OV nije zakazao sedam mjeseci, a za to vrijeme uredno je dobijao plaću 2500 do 3000 KM.

Samo podsjećanja radi, predsjedavajući OV Zavidovići Redžo Seferović, predstavnik romske zajednice u istom mandatskom periodu zakazao je i održao  27. sjednica opštinskog vijeća u ovom gradu.

Također, gospodin Vrljić sjednice vodi amaterski, urušava integritet opštinskog vijeća kršenjem statuta i poslovnika o radu, te kršeći zakon o lokalnoj samoupravi. Neregularno i protivno poslovniku saziva sjednice Kolegija i Opštinskog vijeća. Zabrinjava i vrijeđanje vijećnika kroz medije u kojima se oglašava bez odobrenja OV-a.

Predsjedavajući Vrljić nije se libio proglasiti legalno izabranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića nepoželjnom osobom u našem gradu, pokazujući na taj način koliko poštuje Zakon naše zemlje, po kojem je Komšić legalni i legitimni predstavnik Hrvata u BiH.

Zbog svega pobrojanog, ali i drugih nepravilnosti i neregularnosti u njegovom radu o čemu ćemo nekom drugom prilikom, želimo poručiti g-dinu Vrljiću da će Klub vijećnika SBB-a uvijek stati u zaštitu Općine i njenih građana bez obzira koliko to predsjedavajućem Vrljiću bilo „bezobrazno“

Klub vijećnika SBB-a u OV Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o