SBB Bugojno – reakcija na istup predstavnika SDA u debatnoj emisiji Radio i TV Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

OO SBB Bugojno

Predmet : Saopštenje za javnost – reakcija na istup predstavnika SDA u debatnoj emisiji Radio i TV Bugojno u utorak, 25. septembra

Zbog objektivnog informisanja javnosti, a u cilju da spriječimo dezavuisanje javnosti odlučili smo se da reagujemo na istup člana SDA u debatnoj emisiji RTV Bugojno, koja je prikazana u utorak, 25. septembra 2018.

U pomenutoj debatnoj emisiji izneseno je više notornih neistina o aktuelnom stanju u našoj općini, a predstavnik pomenute stranke je u nekoliko navrata bespredmetno u negativnom kontekstu i bez argumenata pomenuo članove naše stranke, te naš odnos prema vladajućoj općinskoj strukturi, koja svojim neradom vodi našu općinu u totalni ambis.

Nekadašnjeg koalicionog partnera očito boli što nismo htjeli učestvovati u nerazumnim postupcima i radnjama, čije će efekte u negativnom smislu u budućnosti osjetiti naši građani na svojim leđima. Za demantovanje svih neistina iznesenih u programu RTV Bugojno trebalo bi i mnogo vremena i prostora, pa ćemo demonatovati samo neke.

Javna preduzeća u našem gradu ne posluju pozitivno. Naprotiv, većina njih su gubitaši, a zbog kršenja prava , većina uposlenika je podnijelo tužbe , koje su presuđene u njihovu korist. To se može lako provjeriti . Direktori iz SDA su na te funkcije imenovani protuzakonito, bez zakonom predviđenog radnog iskustva.

Neistina je da se zapošljavaju djeca šehida, koji nisu članovi SDA.

Zapošljavaju se šehidska djeca isključivo članovi SDA i to se može lako provjeriti.

Za infrastrukturnu renesansu, kako je predstavlja član SDA nije zaslužan nikakav tim sposobnih mladih ljudi, koji uzgred dolaze iz njegove političke partije, već za tu namjenu postoje sredstva, koje naši građani izdvajaju kroz plaćanje različitih prinadležnosti.

Namjenska industrija i poboljšanje stanja u Binas-u neopravdano prisvaja SDA, koja je , poznato je to, dugo godina bila nijemi posmatrač agonije ovog preduzeća. Također, je poznato , ko je i u kojem periodu učinio svojim aktivnostima pozitivne iskorake u Binas-u.

Agencija za razvoj je zabluda, oformljena na nezakonit način, kako bi se smjestilo nekoliko mladih aktivista SDA i HDZ. Ta nazovi agencija do sada nije učinili ništa od onoga zbog čega je formirana.

Kako smo uspješna općina najbolje govori broj nezaposlenih na Birou za zapošljavanje, broj onih koji su napustili Bugojno u proteklom periodu, neisplaćene stipendije, neisplaćeni poticaji poljoprivrednicima, naknade porodiljama, o čemu smo već govorili u medijima.

Izvještaj Centara civilnih inicijativa ne odgovara samo onima, koji se pronađu na stranicama ove za svako društvo bez sumnje korisne institucije, koja bez obzira ko u njoj radi ili je radio, predstavlja realnu sliku svega što se dešava u institucijama izvršne i zakonodavne vlasti u BiH i skreće pažnju na nerad i nepoštivanje zakona onih ,koji su ih i donosili. To što se SDA nema sa čim pohvaliti , što je uradila za općinu, Kanton, Federaciju i Državu BiH je druga stvar. Niko im za to nije kriv.

I na kraju pozivamo rukovodstvo RTV Bugojno i uvaženog kolegu kantonalnog zastupnika, koji je solo nastupio u prošli utorak u programu Radio TV Bugojno da se organizuje posebna emisija u okviru koje bi gosti bili pomenuti gospodin i predstavnik naše stranke u okviru koje bi se na realan način mogli iznijeti svi argumenti vezani za sadašnje stanje u našoj lokalnoj zajednici, Srednjobosanskom kantonu , te višim nivoima vlasti.

Predsjedništvo OO SBB Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o