SBB Bugojno najavio veliku borbu za promjene i bolje Bugojno uz kandidata za načelnika

Večeras je u prepunoj sali KSC Bugojno održana Izborna skupština OO SBB Bugojno na kojoj su povjerenje delegata dobila 23 člana u novom sazivu OO SBB Bugojno.

Uz gromoglasan aplauz na pominjanje političkih postignuća Fahrudina Radončića, predsjednika SBB, tokom skupštine se od strane govornika, Džemala Bilanovića, aktuelnog predsjednika OO SBB Bugojno te Fuada Čibukcića, koordinatora za SBK, moglo čuti kako SBB nastavlja s kursom jačanja države kroz djelovanje na općinskom nivou realizacijom programskih ciljeva sadržanih u platformi SBB BIH.

Aktuelni predsjednik OO SBB Bugojno Đemal Bilanović je prisutnima kazao: “Danas kada nijedan politički projekat nema ponuditi nešto novo na političkom polju u BiH kada su svi rekli ono što su imali vi ste ovdje sa nama zato što vjerujete u SBB i našeg predsjednika Fahrudina Radončića i hvala vam za to. Ja se nadam i očekujem da će ova koalicija biti principijelna i da će ova koalicija SBB-u učiniti čast da dobijemo jedno ministarsko mjesto koje smo zaslužili. Vi znate da smo mi na protekli izborima 2016. pokradeni za 2 vijećnika, 2018. smo pokradeni za nekih 600 glasova, mi ćemo tražiti da naš predsjednik i naši predstavnici koji budu učestvovali u izradi novog zakona traže uvođenje elektronskog glasanja kako bi na kraju dobili ono što smo zaradili kod građana a ne da nam mandate dodjeljuju tamo neki birački odbori. Cilj OO SBB Bugojno, napast ćemo mjesto načelnika, imat ćemo kandidata za načelnika koji će sigurno biti pandan svim drugima koji ponude svoje kandidate jer mi svi znamo da su se istrošili i da nemaju šta ponuditi narodu. Naš cilj je 7 vijećničkih mandata kako bi do kraja mogli upravljati političkim procesima u općini Bugojno.

OO SBB Bugojno će na narednim lokalnim izborima imati kandidata za načelnika, a cilj je osvajanje sedam mandata u budućem OV čime bi ovaj, inače, najaktivniji klub u bugojanskom općinskom parlamentu i u naredne četiri godine bio nezaobilazan politički faktor u Bugojnu, čulo se između ostalog na Izbornoj skupštini SBB-a Bugojno.