SBB Bugojno: Javni poziv Općinskom vijeću Općine Bugojno

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Na osnovu člana 13., te stava 1. člana 56., a u vezi stava 34. Poslovnika o radu Općinskog vjeća a pogotovo radi činjenice da sam iz Bugojna i DA ME JE BRIGA i DA ME SE TIČE , p o z i v a m Kolegij općinskog vijeća da;

Hitno,a najkasnije odmah, pokrene sazivanje sjednice kolegija Općinskog vijeća, kako bi razmatrali pitanje funkcionisanja našeg sportskog društva NK ISKRA.

Javnosti su manje više dostupne paušalne informacije iznesene na lokalnim medijima u kojima dominira tendencija i stav užeg kruga lica, koja su na razne načine uključena u rad NK ISKRA-e, uz aktivno i ozbiljno konzumiranje prava vlasništva, nad isključivo općinskom imovinom.

Pored teškog stanja u našem nogometnom klubu koje nije nerješivo,postoji bojazan kod djela javnosti da bi čitava priča mogla imati mnogo ozbiljniji epilog, gdje bi nakon devastiranja nivoa kluba, na red došlo i vlasništvo nad stadionom sa pratećim sadržajima objekta.

Ovdje ne želimo prejudicirati bilo čiju namjeru koja nije u interesu općine ,ali molimo i pozivamo sve stranke u vijeću, da zajedno krenemo u rješavanje ovoga važnog pitanja iz oblasti sporta i vlasništva općine u našem Bugojnu.

Bugojanci sigurno imaju snage i pameti da ovu priču okrenu u pravom smjeru, a mi vjećnici izabrani od građana, svakako imamo i obavezu i odgovornost, da se odmah prihvatimo posla.

Očekujemo da kompletno vjeće, bez podjele na vlast i opoziciju,bez podjele na naše i njihove, zajedno na kvalitetan način, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima preko organa općine, postavi kvalitetnu osnovu za vraćanje NK ISKRA-e tamo gdje i pripada, a to je daleko viši nivo od ovoga gdje je sada.

https://www.bingotuzla.ba/2020/05/31/za-pocetak-sedmice-u-bingu-dodatno-snizeno/