SBB Bugojno će tražiti da se odbije paušal za svaki mjesec u kojem nije održana sjednica vijeća

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Danas se navršilo punih 59 dana od održavanja sjednice Općinskog vijeća, tačnije okončanja 14. redovne sjednice, koja je održana u dva dijela, jedan dio u januaru, a drugi 5. februara. Tako je nažalost nastavljena praksa neodgovornog odnosa izabranih zvaničnika prema građanima i biračima, koji su ih birali za predstavljanje u opštinskom vijeću Bugojno.

Opštinski odbor Saveza za bolju budućnost, koji je konkretnim prijedlozima i diskusijama kandidirao kroz sjednice OV više aktuelnih tema za građane Bugojna, izražava razočarenje nezainteresiranošću predsjedavajućeg Opštinskog vijeća , ali i vladajuće većine za rješavanjem brojnih problema građana Bugojna, nesazivanjem sjednica OV. Razlog je opšte poznat, stranke na vlasti nisu u stanju riješiti ni najjednostavnije probleme čije bi rješavanje dovelo do boljih životnih uslova za stanovnike naše općine. Pod tepih se i dalje gura katastrofalno finansijsko stanje u bugojanskim javnim preduzećima i ustanovama, od kojih je nekoliko pred stečajem, potom privredi, sportu, kulturi,  … Naše insistiranje na posebnim, tematskim sjednicama se ignorišu. Većina na vlasti, nažalost, nije spremna priznati da su njihovi rezultati u gore pomenutim oblastima ravni nuli.  Vladajuća većina ostajala je nijema i na naše nalaze da je šupljina u općinskom budžetu 3,5 miliona maraka zbog čega smo bili svjedoci kašnjenja u isplati stipendija, naknada porodiljama, poticaja poljoprivrednicima, izdataka za sportske klubove … Donošene su zbog svega odluke, na kojima su nam se smijali obični građani, ali i bolji poznavaoci finansijskih tokova. Sa tom praksom treba stati.

Pozivamo aktuelnu općinsku većinu da se uozbilji, da se okrene poslu, okane slikanja i stjecanja bespotrebnog publiciteta na stvarima, koje su u svakoj sredini posve normalna stvar i ne zaslužuju posebnu pažnju javnosti. Savez za bolju budućnost Bugojno poziva vladajuću većinu da stane pred građane i krene sa ispunjavanjem predizbornih obećanja. Od predsjedavajućeg OV i njegovog zamjenika tražimo redovno sazivanje sjednica Opštinskog vijeća. Savez za bolju budućnost tražiće da se za svaki mjesec u kojem nije održana sjednica OV odbije paušal i sredstva predviđena za općinske vijećnike i stranke. Smatramo to ispravnim i moralnim činom prema građanima Bugojna, koji bez sumnje zaslužuju bolju i odgovorniju vlast.

                                                                             OO SBB Bugojno

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/