Saznali smo najnoviju esencijalnu listu lijekova u SBK koja nije nigdje objavljena

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kupuj-pametno-kupuj-domace/

Neizmjerno smo sretni što smo pomogli našim građanima u Bugojnu ali i SBK da konačno saznaju koji se lijekovi nalaze na esencijalnoj listi (besplatni lijekovi) u našem kantonu.

Nakon našeg posljednjeg pisanja na ovu temu, odgovorni iz Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB su na naš redakcijski mail poslali esencijalnu listu lijekova, njih 724, koju samo zbog vas, poštovani čitatelji, objavljujemo.

Dakle, svi vi koji ste osiguranici i koji plaćate markice, imate pravo na ove sve lijekove besplatno, a do doktora je hoće li vam ih propisati.

Zbog širine slika preporučujemo vam da približite svaku sliku koliko želite kako bi jasno vidjeli koji je lijek, indikacija, stvarna cijena itd.

Vrijedi podijeliti i ovaj članak jer je u njemu aktuelna esencijalna lista lijekova dok je ona od jučer stara 5 godina i ne važi, a koju zavod drži kao referentnu na svom portalu.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/