SAZNAJEMO PRVI U BIH: Ovo će biti otkupna cijena maline za ovu godinu

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Kao i svake godine navikli ste da portal Bugojno Danas objavi prvi u BiH tačne informacije o akontativnoj cijeni maline za predstojeću berbu što se uvijek ispostavi kao tačno jer imamo izvore bliske portalu koji nam daju tačne informacije na svim poljima.

Kontaktirali smo 2 velike firme koje otkupljuju maline iz Bugojna koji su nam odgovorili da cijena otkupa maline prve klase neće biti ispod 2 KM. Ono što ohrabruje jeste to da jedan otkupljivač ističe da će cijena biti između 2 i 3 KM prva klasa po kilogramu dok drugi ističe da će otkupna cijena prve klase maline biti iznad 2,5 KM po kilogramu, saznaje portal Bugojno-danas.info.

Ističu da će na visinu cijene uticati kvalitet maline. Malina o kojoj je riječ jeste Vilamet.

Da li je ovo povratak malinarstva u BiH nakon što su mnogi prošle godine odlučili odustati od proizvodnje ovog dragocijenog voća?

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/15/kataloska-akcija-15-25-8-2019-god/'