SAZNAJEMO: NK Iskra Bugojno se neće ugasiti ali će doživjeti najgori scenario

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Portal Bugojno Danas je iz veoma bliskih izvora portalu saznao kakva sudbina čeka NK Iskra.

Naime, 1. kolo omladinci nisu odigrali ali ni seniori koji su trebali odigrati susret u gostima protiv ekipe Kiseljaka. Drugo kolo za omladince se igra ove srijede i ako se Iskrini omladinci ne pojave automatizmom, shodno pravilniku NS BiH, će biti izbačeni u zadnji rang takmičenja.

Kada su u pitanju seniori Iskre o kojima Bugojno bruji i komentariše kakva sudbina čeka brend Bugojna, NK Iskra Bugojno, iz izvora bliskih portalu saznajemo da ako NK Iskra u subotu ne odigra susret na Jakliću protiv FK Vitez, automatizmom će biti izbačena iz lige i premještena u najniži, početni, rang takmičenja a to je 2. Kantonalna liga NS SBK/KSB.

Da ovakva sudbina čeka Iskru dokaz su i neovjerene knjižice i nepotpisani novi ugovori sa igračima Iskre i neplaćeni dugovi, ništa od navedenog nije urađeno do danas tako da se zakasnilo na sve vozove da se spasi NK Iskra Bugojno.

Ono što može spasiti NK Iskra jeste promjena imena o kojem se špekuliše posljednjih dana da bi novi naziv kluba trebao glasiti, kako Bugojno Danas saznaje, NK Iskra 1946 te sa novom upravom, skupštinom i novim licima krenuti iz početnog ranga takmičenja a to je 2. Kantonalna liga NS SBK/KSB jer ako se u subotu ne odigra utakmica i NK Iskra bude izbačena u najniži rang 2. Kantonalna liga, šanse da se sljedeće godine takmiči u pomenutom rangu su ravne nuli, s obzirom na dugove, blokirane račune i mnogo toga.

Dakle, minimalne su šanse da se spasi NK Iskra Bugojno, a da li će se u subotu u 17 sati na Jakliću pojaviti igrači i treneri, ostaje da se vidi.

Druga kantonalna liga SBK/KSB počinje 7.9.2019. godine, svi oni koji žele pokrenuti novu Iskru moraju požuriti kako ne bi zakasnili učestvovati u predstojećoj sezoni najnižeg ranga takmičenja.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/