Saznajemo ekskluzivno kada će Bugojno dobiti 4G mobilni internet

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na brojne upite građana prema našem portalu Bugojno Danas o 4G mreži koja se postepeno uvodi u većim bh. gradovima i općinama kontaktirali smo tri mobilna operatera koji djeluju na području općine Bugojno i saznali novosti oko 4G mreže za područje Bugojna.

Na naš upit je prvi odgovorio najveći mobilni operater BH Telecom a u odgovoru navode: “Obavještavamo Vas da će implementacija 4G mreže na području opštine Bugojno biti izvršena u posljednjoj sedmici mjeseca jula 2019. godine.

Iz Eroneta su nam odgovorili: “Radi nadogradnje sustava trenutno 4G lokacija u centru Bugojna nije u radu. Inače, pokriva cijelo gradsko područje (od FIS-a i Binga  do Suhog Polja).

Iz mtela ističu: “Puštanje 4G mreže se odvija fazno, te se najprije krenulo od centra većih gradova. Nemamo precizne informacije kada će biti dostaupna u Bugojnu.

Dakle krajem ovog mjeseca BH Telecom će vršiti implementaciju 4G mreže u Bugojnu dok je Eronet već implementirao 4G signal na baznoj stanici Centar Bugojno ali zbog nadogradnje je trenutno nedostupan 4G internet.

4G je četvrta generacija mobilne mreže koja nasljeđuje 3G. U odnosu na 3G, 4G donosi bolju kvalitetu usluga, uključujući brži mobilni internet. Maksimalna teoretska brzina koju je moguće ostvariti na 4G mreži u idealnim uvjetima iznosi 150/50 Mbit/s. Realna brzina ovisi o jačini 4G signala, modelu uređaja te trenutnoj opterećenosti mreže.

Kako bi mogli koristiti 4G mrežu potrebno je da napravite zamjenu postojeće SIM kartice s novom USIM karticom koja podržava 4G mrežu i pokrivenost 4G mrežom područja na kojem se trenutno nalazite.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o