Sastanak predstavnika koalicije organizacija osoba sa invaliditetom SBK/KSB sa premijerom Tahirom Lendom

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

U Travniku je povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom upriličen radni sastanak predstavnika „Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom SBK/KSB“ sa premijerom Kantona, Tahirom Lendom.

Ova Koalicija, kojom koordinira „Udruženje roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama Leptir Bugojno“ uradila je nacrt „Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti SBK/KSB za period 2016.-2020.godine“a koji ima za cilj da na sistemski način odgovori na potrebe i prava osoba sa invaliditetom u skladu sa resursima i razvojem zajednice.

U toku su aktivnosti Koalicije na usvajanju Akcionog plana i spuštanju politike invalidnosti sa federalnog na kantonalni i lokalni nivo što je i zakonska obaveza.

To je bila i tema današnjeg sastanka na kojem je Premijeru predstavljen rad Koalicije i Akcioni plan. Slijede naredni koraci ka njegovom usvajanju čija će implementacija zasigurno doprinijeti unaprijeđenju kvalitete života osoba sa invaliditetom u SBK/KSB i njegovim lokalnim zajednicama.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/