Saopštenje za javnost: SDP Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Javni resursi i dalje u službi SDA !
Iako je do zvaničnog početka predizborne kampanje ostalo još puno vremena na terenu je vidljiv uobičajeni šablon sakupljanja predizbornih poena nenarodne vlasti sa svojim satelitima.

Na svakom koraku je prisutno predizborno djelovanje uz upotrebu resursa javnih preduzeća i ustanova u stranačke svrhe. Koristi se oprobani metod: parama svih poreznih obveznika želi se ionako opljačkanom stanovništvu pokazati kako se vlast brine za njih i njihove probleme. U 21. vijeku asfaltiranje preostalih krakova ulica i puteva viđeni je recept sakupljanja predizbornih bodova.

Iako pokušavaju poentirati ne mogu sakriti nezadovoljstvo i loše raspoloženje stanovnika sa terena naspram njihove tobože brige i pažnje. Raspoloženje, malih, običnih ljudi prema lažnim braniocima njihovih interesa nikad nije bilo lošije. Zasićenje ovakvim vladanjem je maksimalno.
Projekte “gura” ministar , koji se uzgred zahvaljujući upravo njima dobro obogatio i opet narodnim parama.

U maksimalnom iskrivljavanju istine o tobože dobročinstvu služi se medijima, koji su pod direktnom stranačkom kontrolom . Program RTV Bugojno skoro u potpunosti je prilagođen potrebama vladajuće elite, a veličanje ministra davno je poprimilo epidemijske razmjere i ne služi na čast mediju koji treba predstavljati javni servis svim stanovnicima Bugojna.

Tako raspodjelu novca ministarstva kojem je na čelu, ministar vrši isključivo stranačkim operativcima, preduzećima i ustanovama na čijem su čelu stranački kadrovi, prikazuje kao njegov vlastiti novac i vlastito postignuće. Ponavljamo, ministar upravlja novcem svih poreznih obveznika i tako bi trebao da se ponaša i u njegovoj raspodjeli.

U svemu mu, mada nevoljko, pomaže i općinski načelnik koji se zbog “aferima” iz prošlosti mora povinovati odlukama svog stranačkog predsjednika. U slučaju neposlušnosti mogli bi ga snaći brojni problemi. Okupljeni oko zajedničkih, problematičnih interesa njihova igra je pročitana i svakim danom je sve više onih koji uviđaju šta bi ostanak ovog dvojca i njihovih pomagača i stranke koju predstavljaju značio za njih, njihovu djecu i porodice.

SDP će, poštovati sve zakonske norme vezane za izborni proces i kada dođe propisano vrijeme za to ukazati stanovnicima na opasnosti od eventualnog ostanka nenarodne vlasti i njihovih satelita- preobučenih desničara još četiri godine na čelu općine, koja je dotakla dno.
Svakim danom masovniji, podmlađeni, sa novim školovanim kadrom ući ćemo u bespoštednu borbu za promjenu sadašnje nenarodne vlasti. Podrška socijaldemokratiji je u porastu i na naredne izbore izlazimo sa koalicionim partnerima riješeni da dobijemo podršku stanovnika našeg grada i povedeno ih ka boljem životu, koji zaslužuju. Došlo je vrijeme da se izmorene Bugojanke i Bugojanci istrgnu iz okova straha neuspješne i nenarodne vlasti.

                                 Služba za odnose s javnošću OO SDP Bugojno 
http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/