SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OPĆINSKIH ORGANIZACIJA SDP BUGOJNO I DF BUGOJNO

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OPĆINSKIH ORGANIZACIJA SDP BUGOJNO I DF BUGOJNO

Zašto je protokol polaganja cvijeća povodom Dana nezavisnosti BiH ove godine u Bugojnu poremećen?

Naime, jednostran i ishitreno nepromišljen, i samo naizgled bezazlen, a očigledno predizborni politički potez sa dubokim predumišljajem i sa ciljem potpune formalizacije same suštine polaganja cvijeća povodom praznika a što se u Bugojnu činilo odvajkada baš sa centralnog partizanskog spomenika ispred Gimnazije.

Smatramo da je ovim činom omalovažena borba antifašista, koji su ugradili svoje živote u temelje moderne Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo „zaboravne“ koji misle da je BiH nastala tek 1992.g. na njenu hiljadugodišnju tradiciju postojanja kojoj su današnje granice po prvi put jasno definisane i potvrđene 1943. g.

Ovim putem čestitamo građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti.

Općinska organizacija DF
Predsjednik