Saopštenje za javnost OO SDP Bugojno

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Gasi li se još jedan brend Bugojna ?

Zahvaljujući neodgovornoj i nenarodnoj vlasti Bugojno će po svemu sudeći u ovoj godini ostati bez jednog od najprepoznatljivijih brendova- Nogometnog kluba Iskra.

Erozija ovog kluba, koji je u raljama neuspješnih kadrova jedne političke stranke traje već duži niz godina, a nerazumni potezi povučeni posljednjih mjeseci završna su faza gašenja i posljednje nade da će klub višedecenijske istorije nastaviti svoj sportski put.

Od novembarske jednostranačke skupštine kluba, kojoj gotovo da nije prisustvovao ni jedan iskreni i pravi navijač Iskre i sportski radnik Bugojna, nije bilo ništa izuzev jeftinog marketinga za „spasioce“ oličene u liku i djelu SDA-ovih „poletaraca“, koji su se iskazali samo u provaljivanju prostorija na gradskom stadionu Jaklić. Na čelu te ekipe da podsjetimo je direktor jednog bugojanskog preduzeća, kojem je u osnovi aktivnosti kultura i sport.

Ne govori li to dovoljno o kakvom se nerazumnom i necivilizacijskom postupku radi od ljudi kojima opcija upotrebe sile ne bi smjela biti ni u primisli.

Najavljivana reforma kluba i „novi“ početak raspršili su se kao pjena od sapunice. Niti se najavljivanim reformama počelo, niti ima nagovještaja da će do skorog rješenja doći.

Iskra je najbliže gašenju. Njen nastup u drugom dijelu prvenstva Druge lige zapad je upitan, a seoba u najniži rang takmičenja je sve bliža. Pokušaj ishodovanja „rješenja“, koje nije u skladu sa postojećim zakonskim propisima, što je slučaj sa NK Iskra, samo je još jedan primjer, koji govori o načinu vladanja kadrova  stranke, koja je po sličnim matricama u posljednjih tridesetak godina uništila i druge brendove Bugojna, privredna preduzeća- Špediciju, Kožaru, Slavko Rodić, Mlinpek, Inpo…

Za gorku sudbinu pomenutih preduzeća niko nije odgovarao, ali će se SDP Bugojno založiti da za kraj NK Iskra jasno budu označeni krivci i da za to snose odgovornost.

Formiranje novog Kluba o čemu se već izvjesno vrijeme počela pripremati javnost u Bugojnu, znači kapitulaciju onih koji su preuzeli na sebe odgovornost da kao riješe problem u klubu, a ustvari su nerazumnim potezima doveli do opravdanog ogorčenja pravih navijača i prijatelja Kluba.

Emotivna veza navijača sa Klubom teško se može zamijeniti nekim novim, kozmetičkim nazivom. Za one koji tu priču forsiraju , a to su da još jednom napomenemo kadrovi isključivo SDA i njihovi žetončići u OV Bugojno to nije ništa neuobičajeno.

Oni su navikli za rad svojih interesa mijenjati sve.

SDP Bugojno insistirat će na rješenjima, koja će biti u skladu sa zakonom i koja će omogućiti nastavak kontinuiteta NK Iskra.

Služba za odnose s javnošću OO SDP BiH Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/