Saopštenje za javnost OO SDP BiH Bugojno

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Saopštenje za javnost OO SDP BiH Bugojno

Nenarodna vlast u OV- u obrušila se na novac NK Iskra

Silovanje demokratije u Općnskom vijeću Bugojno je nastavljeno. Pokazala je to održana posljednja 15. sjednica, koja je ponovo režirana u političkoj kuhinji koalicije SDA – žetončići, plus HDZ.

Nije dovoljno što je bugojansko OV-e po broju održanih ili bolje reći neodržanih sjednica tokom četverogodišnjeg mandata na začelju općina u Federaciji, pa vjerovatno i u državi Bosni i Hercegovini, nego neodgovorna vlast uzima sebi za pravo da se iživljava nad sopstvenim građanima glatko odbijajući dvadesetak tema od životnog značaja za svakog stanovnika, koje je za dnevni red u vidu dopune predložio SDP sa drugim opozicionim strankama.

Kako smo i najavljivali ranije, kroz navodnu “pozitivu” u vidu izglasavanja konačne rang liste stipendija učenicima i studentima te poljoprivrednih poticaja, “provučen” je za viđenije rukovodioce SDA – HDZ izuzetno značajno, životno pitanje, Prijedlog odluke o pokretanju procedure za izgradnju javne podzemne garaže na lokaciji kod KSC-a. Nije tajna, u budućim postupcima oko pomenutog plijena pogodovaće se istaknutim članovima dvije koalicione stranke na području Bugojna.

Preostale tačke dnevnog reda vrvile su od kršenja zakona. Posebno se to odnosi na postupak imenovanja Općinske izborne komisije zbog čega ćemo preduzeti konkretne zakonske radnje kako bi dokazali evidentno kršenje zakona.

Dodatna tačka dnevnog reda, koju je predložio jedan od pet klubova vijećnika SDA je posebna priča. Nakon što su bespovratno uništili i ugasili brend Bugojna – NK Iskra okrenuli su se lešinarski novcu ovog kluba, pod izgvorom preraspodjele budžetskih sredstava. Preraspodjelom je dodijeljeno 100 000 maraka Službi za lokalni razvoj tj. Javnom preduzeću za stambeno – komunalne djelatnosti i lokalne puteve kao subvencija ovom preduzeću, zatim sredstva za rekonstrukciju stadiona Jaklić i ostale potrebe NK Iskra prenose se na transfer za JU KSC Bugojno za nabavku opreme, rekonstrukciju krova i utopljavanje. Treća sramotna odluka je da se cjelokupna sredstva za NK Iskra u okviru tekućih transfera prenose u budžetsku rezervu. Da se ovdje radi o kršenju zakona najbolje potvrđuju riječi pomoćnice načelnika za finansije, koja je naglasila kako odluke nisu u skladu sa zakonom i da joj nije jasno zašto OV ne poštuje svoje odluke.

Otužno je bilo pravdanje predstavnika neodgovorne vlasti da se ne radi o izmjenama i dopunama budžeta, te da je preraspodjela Iskrinih sredstava u skladu sa zakonom. Ono što je vidljivo jeste da, kako se bliži kraju četverogodišnji mandat većini u OV-u, tako raste njihovo bezobzirno kršenje zakona na sve moguće načine. Žuri se koaliciji SDA-HDZ-žetončići da još malo otmu narodnih para i dobara građanima, koji im daju podršku, a ne vide kako se ti isti bogate na njihov račun.

Pored preduzimanja zakonskih mjera SDP će učiniti sve da nenarodna vlast od oktobra ove godine ne bude u prilici raditi to što je radila i stvoriti ambijent da se zakon ponovo poštuje ravnopravno za svakog građanina, koji zaslužuju bolji i prosperitetniji život. Svanuće taj dan, sigurni smo, već u oktobru.

Služba za odnose s javnošću OO SDP Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/